Nylig innhold av MatsW

  1. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    Har liggende klar et rør i kjøleren :)
  2. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    Kveikpushing på bussen? Nå tar det fyr her :)
  3. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    Min nabo som er fra Dyrvedalen hvor gjæren har fått utfolde seg i fri natur, pleier å pitche den på 30-35grader. Han har et isolert gjæringskar ute i boden hvor den da får leve sitt eget liv med fri stigning av temp gjennom gjæringen. Han lager veldig godt øl med den metoden. Jeg gjør et...
  4. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    Den står nå her og koser seg til du kommer... har også laget en pale ale som jeg tester ut kveiken på så da regner jeg med det er rikelig med gjær om en uke eller to også. Angrer på at jeg ikke hadde humle i starteren....for den smakte nydelig :)
  5. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    Nå er den klar :)
  6. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    Alt vel... har fylt på et rør som er klart til henting :)
  7. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    @oyvindt og @SvErD da er produksjonen i gang :)
  8. M

    Vurderer å selge mitt øl kjøleskap

    Lekkert skap
  9. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    Så klart :). Skal se om jeg kan få snurret i gang en starter i kveld. Reiser bort i helgen men skal vel være klart i alle fall over helgen.
  10. M

    Vandregjær - kveik på farten?

    @oyvindt jeg har kveik i bergen. Kan lage en starter og lage litt til.
  11. M

    Høsting av gjær

    Det er vel som regel anbefalt å topphøste under stormgjæringen når man har mye humle i... og gjerne tørrhumler i tillegg, men jeg har vasket gjær etter endt gjæring av IPA og det gikk greit til slutt. Måtte rense noen ekstra ganger for å få vekk det meste. Jeg vil og si at jeg er ingen autoritet...
  12. M

    Høsting av gjær

    Gustav Foseid laget en god instruksjonsvideo for dette for noen år siden dersom du ikke allerede har sett den:
  13. M

    Høsting av gjær

    Vasking med kun 1 liter vann høres lite ut. Jeg pleier å bruke 5-6 liter vann på samme mengden.... det gjelder å bruke nok vann for å få skilt gjær, trub og annet snacks som sniker seg med.
  14. M

    Gjæring av bock, redd det er brukt for lite gjær. Smådesperat.

    Om du går for 34/70 så ville jeg hatt 3pk i hver
  15. M

    Gjæring av bock, redd det er brukt for lite gjær. Smådesperat.

    Enig med Knut Inge... når du har vørteren stående klar så er eneste fornuftige å kjøre på med tørrgjær. Husk å rehydrere gjæren før du har den i....
Tilbake
Topp