Nylig innhold av Morten Jensen

 1. Morten Jensen

  Improvisasjon på gang når pumpen tok kvelden midt i et brygg.

  Improvisasjon på gang når pumpen tok kvelden midt i et brygg.
 2. Morten Jensen

  Forslag til en god Saison

  Jaa, problemet med slike tråder er jo at handlelisten plutselig blir veldig lang. Må nesten bare ta det slag for slag :D
 3. Morten Jensen

  Forslag til en god Saison

  Tok en Snowball også. Får se om jeg drar tilbake i neste uke for noe mer research :D
 4. Morten Jensen

  Forslag til en god Saison

  Så da ble det en Saison Extra fra Kinn i hvertfall :eek:
 5. Morten Jensen

  Forslag til en god Saison

  Dette ble en lang handleliste :D Får velge ut et par, og så bevege meg nedover etter hvert
 6. Morten Jensen

  Forslag til en god Saison

  Jeg har i det siste begynt å få smaken på Saison. Ikke at jeg har smakt mange typer, men jeg liker typedefinisjonen. Er det noen erfarne saison-bryggere som kan gi meg et par gode forslag til hva jeg bør handle på polet for å gjøre meg mer kjent med stilen?
 7. Morten Jensen

  Innlevering av øl til NM 2019 - tider og resultater

  Første NM i ølbrygging landet med på 31,2 poeng. Er allerede i gang med justeringer for å øke typeriktighet, men jeg må si jeg er storfornøyd med god score i drikkbarhet!
 8. Morten Jensen

  Humleplanter/stikklinger

  Her er det en meter med snø overalt. Har noen cascadestiklinger som jeg ønsker å få ned i jorda, men tror jeg må vente litt med å plante de i potte da det fortsatt er relativt lenge til jeg får dem i bakken her oppe i nord.
 9. Morten Jensen

  Innsending til NM - bildetråden

  Det stakk godt i magen når jeg så fargen på korken. Ved nærmere inspeksjon etter at frykten hadde satt seg ser jeg jo at det ikke er min innpakning. Jeg fikk jo melding om at ølet mitt var mottatt, så da har det vel gått fint med mine?
 10. Morten Jensen

  Gitt Bort Gir bort en del flasker og kasser

  Ingen? Flaskene er i god stand og gis bort til første som trenger de :)
 11. Morten Jensen

  Gitt Bort Gir bort en del flasker og kasser

  Jeg er i prosessen med å bytte ut en del av mine mindre flasker med fat. Det betyr at jeg har en del tomgods jeg ønsker å bli kvitt. Det er vel i utgangspunktet rundt 3 kasser a 24x0,33 flasker i første omgang. De aller fleste flaskene har vært brukt et par ganger før, så etikettene er fjernet...
 12. Morten Jensen

  "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

  Noen som har noe erfaring med hvete i lagerøl? Jeg hadde litt til overs og kjørte et lite eksperiment rett før jul. Smaker på den nå og er egentlig veldig fornøyd, samtidig som jeg antakeligvis ville revurdert humlevalget skulle jeg gjort det om igjen. Brukte kun centennial fordi jeg glemte å...
 13. Morten Jensen

  Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

  11.5 plato OG 90% pale ale malt 10% Fawcett pale crystal. 2g/l Cascade i whirlpool 3 g/l Citra tørrhumling 3 g/l Amarillo tørrhumling 1 g/l Chinook tørrhumling Gjæret med britisk alegjær. Graff bryggehus sin oppskrift på Portland Pale Ale. Skal prøve ut denne nå snart :)
 14. Morten Jensen

  Tråden for dumme spørsmål.

  Sliter fortsatt litt med å forstå hvordan kunstig karbonering egentlig fungerer. I følge denne artikkelen må ølet være 0-4 grader før karbonering setter seg. Stemmer det? Et ekstra spørsmål: Dette med hvor lenge ølet skal stå tilkoblet er jo ikke helt konkret. Vil ølet bli overkarbonert hvis...
 15. Morten Jensen

  Tråden for dumme spørsmål.

  Takk for tipsene! Jeg skal teste litt mer så kanskje det blir bra til slutt. Er forresten ikke et apetina glass. Det er småglass jeg originalt kjøpte på Clas Ohlson for å oppbevare slurry :)
Topp