Jeg har i det siste begynt å få smaken på Saison. Ikke at jeg har smakt mange typer, men jeg liker typedefinisjonen. Er det noen erfarne saison-bryggere som kan gi meg et par gode forslag til hva jeg bør handle på polet for å gjøre meg mer kjent med stilen?
Første NM i ølbrygging landet med på 31,2 poeng. Er allerede i gang med justeringer for å øke typeriktighet, men jeg må si jeg er storfornøyd med god score i drikkbarhet!
Her er det en meter med snø overalt. Har noen cascadestiklinger som jeg ønsker å få ned i jorda, men tror jeg må vente litt med å plante de i potte da det fortsatt er relativt lenge til jeg får dem i bakken her oppe i nord.
Det stakk godt i magen når jeg så fargen på korken. Ved nærmere inspeksjon etter at frykten hadde satt seg ser jeg jo at det ikke er min innpakning. Jeg fikk jo melding om at ølet mitt var mottatt, så da har det vel gått fint med mine?
Jeg er i prosessen med å bytte ut en del av mine mindre flasker med fat. Det betyr at jeg har en del tomgods jeg ønsker å bli kvitt.
Det er vel i utgangspunktet rundt 3 kasser a 24x0,33 flasker i første omgang. De aller fleste flaskene har vært brukt et par ganger før, så etikettene er fjernet...
Noen som har noe erfaring med hvete i lagerøl? Jeg hadde litt til overs og kjørte et lite eksperiment rett før jul. Smaker på den nå og er egentlig veldig fornøyd, samtidig som jeg antakeligvis ville revurdert humlevalget skulle jeg gjort det om igjen. Brukte kun centennial fordi jeg glemte å...
11.5 plato OG
90% pale ale malt
10% Fawcett pale crystal.
2g/l Cascade i whirlpool
3 g/l Citra tørrhumling
3 g/l Amarillo tørrhumling
1 g/l Chinook tørrhumling
Gjæret med britisk alegjær.
Graff bryggehus sin oppskrift på Portland Pale Ale. Skal prøve ut denne nå snart :)
Sliter fortsatt litt med å forstå hvordan kunstig karbonering egentlig fungerer. I følge denne artikkelen må ølet være 0-4 grader før karbonering setter seg. Stemmer det?
Et ekstra spørsmål: Dette med hvor lenge ølet skal stå tilkoblet er jo ikke helt konkret. Vil ølet bli overkarbonert hvis...
Takk for tipsene! Jeg skal teste litt mer så kanskje det blir bra til slutt. Er forresten ikke et apetina glass. Det er småglass jeg originalt kjøpte på Clas Ohlson for å oppbevare slurry :)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.