Nylig innhold av Øyvind Bryggesjauer

  1. Ø

    Cold crash

    Halve volumet øl. Snakker vi om det samme? Muli noen har ølmus i hus. Typ resultat fra at ølet er oksidert blir usmak. Litt preg av sviske eller slikt. Når jeg tapper om er jeg alltid nøye med å ikke, skal vi si la ølet sprute ned. Slangen ligger i bunn og fyller dunkene fra bånnen av. Igjen er...
  2. Ø

    Cold crash

    Jeg har alltid gjort det slik. Til nå aldri opplevd dårlig øl. Blir bedre enn best. Men også fordi når jeg kjører CC må jeg frakte ølet noen hundre metet over i kjølerom. Da blir det litt skvalp. Ville vært lite gunstig da å ikke stikke om først.
  3. Ø

    Cold crash

    Akkurat slik gjør jeg det . Samma prinsipp. Fantastisk øl hver gang. Sist brygget jeg 50 l til 35 gjester i 40 års lag. Strålende tilbakemeldinger. Redten er flisspikkeri og ikke egnet for den normale tunge å smake forskjell på.
  4. Ø

    Cold crash

    Makan til styring Når FG er nådd stikker jeg om ølet til rent kar. Deretter inn i kjølen 1 døgn. Så ned i rent kar med sukkerlake i og over på flaske. Kassene står på gjestebadet i 2 uker. Har til nå aldri opplevd no urenheter eller smaksforskjeller. Ølet drikkes opp så fort at ingenting får...
  5. Ø

    Amber Lynn fra bryggselv

    Laget den. Meget fornøyd og responsen er upåklagelig. Hadde kanskje gjorg seg med litt mer tutch av caramalt
  6. Ø

    Gjærceller

    Den måtte inn manuelt. Fant et par nettsider som hadde meget god humlebeskrivelse. Husker ikke i farta hva de het. Goggle it :)
  7. Ø

    Gjærceller

    Mine ord er litt mer fruktig med en frisk tone av sitrus og papaya. Rund og lang bitterhet med en søt avrunding. Helvetes bra.
  8. Ø

    Gjærceller

    Da har vørteren stått i 22 dager på gjæringskar i 8 grader. Oppnådd en FG på 1008. Fargen er klar. Smaken fruktig med en fin, men samtidig litt vill tone av blomster. Et sus av grape her virker det som. Lang og avbalansert bitterhet i ettersmaken. Detta er ingenting anna en et knallgodt øl. Bare...
  9. Ø

    Gjærceller

    Fantastisk bra tilbakemelding. Blir helt satt ut av kunnskapen deres. Godt å vite at nye spor ikke behøver gåes opp. Helter har lagt stien allerede. Og en viktig moral jeg ser her er: "heller for mye enn for lite'. Tolker dette til å gjelde både vedrørende mengde gjær, og inntak av ferdig brygg.
  10. Ø

    Gjærceller

    Er beklageligvis fremdeles omtrent 6 uker til ølet kan smakes på, men en refleksjon rundt smak og konsistens kan absolutt forventes.
  11. Ø

    Gjærceller

    Var akkurat det jeg håpet på. Bortsett fra en drøm om et lite piff av karamell langt baki der.
  12. Ø

    Gjærceller

    Fantastisk god respons. Her enes alle om et felles mål som er god øl. Målet var OG på 1049. Landet på 1049. Mesket i 90 min og kokte 90 min. Lest på meg en paranoia omhandlende kålsmak om kokingen kun er 60. Ellers rehydrerte jeg gjæren. Etter lang tids drøfting med meg selv landet jeg på 34 g...
  13. Ø

    Gjærceller

    Liter på liter er blitt brygget og suksessfaktoren har vært 'akseptabel'. Bortsett fra et påskebrygg som ble offer for villgjær har alt av øl blitt drukket opp. Her forleden brygget jeg en egenkomponert lager. Man leser en hel hau på internettet. Frem og tilbake. Noen mener det, andre noe annet...
Tilbake
Topp