Nylig innhold av Pål Klevjer

  1. P

    Spørsmål ang gravity (SG) før og (OG) etter koking.

    Takker Var det jeg trodde, at det var umulig å ha lavere postboil SG enn preboil SG. Så får bare slå meg til ro med at det var feilmåling. Så får jeg være mer nøye neste gang
  2. P

    Spørsmål ang gravity (SG) før og (OG) etter koking.

    Takk. Men kan det da ev være riktig at meskeeffiktiviteten min (SG 1.066) før kok er riktig og at brygghuseffiktiviteten(OG 1.055) (tilsynelatende lav effektivitet) skyldes de «feilkilder» du oppgir? #11
  3. P

    Spørsmål ang gravity (SG) før og (OG) etter koking.

    Takk. Så om jeg forstår deg rett så er det SG før kok man måler meskeeffektiviteten ut ifra. Så siden jeg sannsynligvis har målt SG før kok feil, kan jeg ikke si noe om meskeeffiktiviteten ved dette brygget? Men kan det da ev være riktig at meskeeffiktiviteten min (SG 1.066) før kok er riktig...
  4. P

    Spørsmål ang gravity (SG) før og (OG) etter koking.

    Takk for mange svar. Skjønner at jeg har gjort et eller annet feil her. Men hva ønsker man å oppnå ved å måle SG før kok? Annet en å anslå OG? Og hva med effektiviteten her på (etter oppskrift) rundt 56%? På første brygg, en pale ale hadde vi en effektivitet på over 70%. Da var maltmengden...
  5. P

    Spørsmål ang gravity (SG) før og (OG) etter koking.

    Min BB30 er fylt ganske godt opp før kok. Vet ikke nøyaktig volumet, men rundt 31-32 liter tenker jeg. Etter kok tappet vi ca-23-24 liter på gjæringskaret. Da tappet vi ikke med noe av det som var under nivå for tappekran. Dette er omtrent på nivå lagt inn i profil for oppskrift. Mellom 31-32 l...
  6. P

    Spørsmål ang gravity (SG) før og (OG) etter koking.

    Ja, jeg tror jo også at jeg har målt et eller annet feil før kok. Men jeg målte etter at jeg hadde skylt ferdig og tok ut vørter før jeg kokte opp. Vet jeg har målt på høy temp, men det skal jo la seg konvertere som om jeg målte ved 20 grader? Jeg mener jeg målte en SG på ca. 1.046 ved ca 69...
  7. P

    Spørsmål ang gravity (SG) før og (OG) etter koking.

    Hei. Jeg er nybegynner i hobbyen. Har i dag brygget mitt andre brygg. Det skal bli en saison. Men har et lite spørsmål. Jeg målte SG før koking startet. Da målte jeg sg til 1.066. Noe jeg synes var bra utbytte, siden oppskrift var beregnet til 1.061 før kok. OG etter kok var ifølge oppskrift...
Tilbake
Topp