Nylig innhold av rathers

  1. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Per i dag. Vi bruke Wyeast. Har tidliger brukt White Labs.
  2. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Nei, bare tenkt å si hvilken sort det var fordi der er fleire produsenter: https://litebrygg.no/users/litebrygg_mystore_no/images/Strain_Guide.pdf?srsltid=AfmBOorusokXFO31dfzK80QaG6XDPrZ4cs9P7DH_g-oHN7DsOYyiu_Fc Så man kan bestemme kor man kjøpe det fra: Wyeast, White Labs, Omega, Imperial -...
  3. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Slåtteøl OG 13,5 FG 2,2 plato 12 EBC 25 IBU 6,05% Pils : 89,1% Wheat malt 10,6% Black malt 0,3% Start of boil Magnum bittering. Avhengig av alpha av aroma humler. Skal bytte til en ny humle i 2026 Whirlpool East Kent Goldings - 1,25g per L Mash at 47-62-72,5-78C Trappist - Westmalle Kjøle...
  4. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Hei, Oppskriften er endret hver år - i år det var: Sommarøl - 2025 OG 12,7 plato FG 2 plato 10,8 EBC 36 IBU 5,7% ABV Pils : 88,5% Caramel 50 Viking: 3,8% Dark Munich 25 ebc 7,7% Start of boil Magnum bittering. Avhengig av alpha av aroma humler. Whirlpool Cascade 1,25g per L Simcoe 0,75 g...
  5. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Nei, hvis man tørrhumle så tidlig det kan skape problemer for topphøsting av gjær - og det kan være vanskelig å få klar øl etterpå.
  6. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Etter primary. Så hvis den FG er 3,5 vi prøve å overføre det på 4,5 plato (circa). Man kan si i mellom 3,5 og 4,5 plato
  7. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Så, vi har brukt Thomas Fawcett Crystal 60, Castle Crystal, Viking 150, Viking 100 og nå Viking Cara 50 https://www.vikingmalt.com/wp-content/uploads/2015/08/PRODUCTS_VM_BREWER%E2%80%99S-SPECIAL_CARAMEL_MALTS-ID-1027.pdf Original oppskrift var kanskje Fawcett 60? Men det har endret over årene -...
  8. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Beklager 8,5% crystal 50. 1 gang. Primar gjæring i åpen og etterpå overført til CCT med tørrhumle. Men, litt avhengig av ka fungere for dere. PPM
  9. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Pils/Murar (avhengig av format) OG 10,6 FG 2 plato 7,2 EBC 25 IBU 4,53% ABV (gamle Pils var en sterk øl eller under 5%) Pils : 95,2% Light Munich Viking: 4,6% (var til i måned Munich 25) Black malt 0,2% Start of boil Magnum bittering. Avhengig av alpha av aroma humler. Skal bytte til en ny...
  10. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Hei, Unnskyld har ikkje sjekket (eller fått en varsle) om meldinger her. Også litt opptatt med ny prosjekter - utetanks og bokslinje. Pils/Murar er nå den same øltype og øl - men i 2 forskjellige formater. Vi bruke S 189. Første Pils var Czech gjær og etter det var W34/70. Engelsk er ikkje...
  11. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    sjå under. Beklager tok et stund.
  12. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Hei, Beklager ting har gått vekk fra meg der. Med Vestkyst vi har gjort noen små endringer, vi har gått tilbake til lys crystal malt og skal gå over til cryo i whirlpool. Fra neste år eg tipper vi skal bytte Magnum til en litt "smoother" humle. Vestkyst OG 16,6 plato FG 3,5 plato 23 EBC 61...
  13. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Hei, vi ikkje produsere Svartekunst lenger så det er fortsatt riktig.
  14. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Tomasmesse OG 23 plato FG 4 plato 43,5 EBC 30 IBU 10,73% ABV Pils : 75,8% (2 ebc) circa 6,35kg for 25l Caramel 300 Viking: 4,2% (18 ebc) circa 0,33kg for 25l Carafa Special 2: 1,1% (6 ebc) circa 80g for 25l Candi sukker 78% - 10,5% (19,8 ebc) circa 0,65kg for 25l Vanlig hvit sukker - 8,4%...
  15. R

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Fikset.
Tilbake
Topp