Trenger og hurtiglage en batch med Kølsch, noen som kan bistå med oppskrift, ingridienser og fremgangsmåte?
IBU ca 30-35, alc vol 5,0%
Har Saaz, northern brewer
Fant denne på forumet en gang, ble meget godt!
Recipe Overview
Wort Volume Before Boil: 26.50 l
Wort Volume After Boil: 22.70 l
Volume Transferred: 21.00 l
Water Added: 0.00 l
Volume At Pitching: 21.00 l
Final Batch Volume: 19.00 l
Expected Pre-Boil Gravity: 1.058 SG
Expected OG: 1.068 SG...
Jeg har laget en Kølch som fikk for høy OG. Er det noen som har formelen for hvor mye vann som skal tilsettes? Har sett den før, men finner den ikke igjen.
Mvh
Roar A
Aldri brygget kølch før, noen kommentarer på denne? Hentet fra boka til Horne og Eick. Blir det en vinner i solveggen til påske?
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1047
BG: 1059
FG:
Alcohol: 4.7 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 17 IBU
BU/GU: 0.36...
Jeg fyller flaskene med godt lunkent vann, etter 2 min kan du lett plukke av etiketten, lim rester vaskes lett bort med Swix sitrus rens eller vanlig sitrus spry fra Thorshov.
Hei!
Har lyst til å forsøke å lage en ale som ligner mest mulig på pils!
Skal humlemengden, type og lignende være den samme?
Og kan jeg rett og slett bytte ut pils malt med pale malt og lagergjæren med ale gjær?
Noen som har erfaring med dette? tar gjerne i mot tips og oppskrifts forslag!
Mvh Roar a
Fyll flaskene med varmt vann, lå stå i 2 min så får du dratt etikettene forsiktig av. Fjern lim rester med plasterfjerner fra apoteket eller sitrus spray fra Thorsov el.l Funker på Nøgne ø, Haandbryggeriet, Ægir sine flasker
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.