Nylig innhold av RobertO

  1. RobertO

    Trenger gjær, noen som har til overs?

    Type gjær spiller ingen rolle i dag (har ingrediensene til det meste). Men nå har det ordnet seg, en vennlig sjel har forbarmet seg :)
  2. RobertO

    Trenger gjær, noen som har til overs?

    Er det noen i Hamarområdet som har gjær til overs som jeg kunne kjøpt og plukket opp ila lørdag (26/9)?
  3. RobertO

    IKT-NM i Hjemmebrygging 2013!

    Hvis noen trenger å kvitte seg med billett er jeg interessert i å kjøpe!    :)
  4. RobertO

    Braun hefe/Krausen som ikke synker....

    Interessant observasjon - selv bruker jeg star-san ukritisk (til mengde skum), uten at jeg har fått problem tidligere. Vet jeg brukte litt vel mye Irish Mosh denne gangen - kan det vært med på å klumpe sammen sedimentene litt for godt (ser ut til å bli veldig klart og fint øl)? I kombinasjon med...
  5. RobertO

    Braun hefe/Krausen som ikke synker....

    Hei For en drøy uke siden satte jeg en apa med wlp007. Brukte gjærstarter og fermenteringen har gått veldig bra mht aktivitet osv. Har holdt jevn temperatur på 20c. Det har dannet seg et tykt lag av skum/gjær o.l. og det er jo fint i og for seg, men nå etter en drøy uke ligger det der fortsatt...
  6. RobertO

    Studietur til Belgia

    Kan også anbefale en tur til bryggeriet Caracole for en artig opplevelse av brygging på gammelt vis med vedfyring og trauste meskekar med manuell røring. http://en.ardennes-etape.com/holiday-ardenne-brewery-148/brewery-caracole-1803.html | http://www.brasserie-caracole.be/ (Dinant, byen som...
  7. RobertO

    Hyttekjele 25L, tynn bunn - kjøp eller løp?

    Gode innspill på tynn bunn her - tror kanskje jeg skal se om jeg finner en tykkbunnet kjele istedet. (Jeg var litt upresis når jeg skrev 25L bryggeri - skal brygge 18-20L så jeg mener 25L bør holde.)
  8. RobertO

    Hyttekjele 25L, tynn bunn - kjøp eller løp?

    Hei Jeg skal skalere opp bryggeriet mitt, fra små 15 liter til 25L :D Har funnet en perfekt kjele på biltema på fine 25L, med tappekran. Umiddelbart virker dette lovende, men ser at den har veldig tynn bunn. Jeg bruker en 2000w kervel plate til oppvarming og har tenkt å fortsette med det...
  9. RobertO

    Ny nettside

    +1 En Google kalender som vi kunne abonnert på hadde vært det beste :) Kred for ny side  :skitbra:
  10. RobertO

    Havregryn og skum

    ok. Vil det kunne holde å bare ta de ut og la de stå en ukes tid til i romtemperatur - eller bør de ristes litt igang igjen el.l.? En liten ting til - Når man har karbonert ølet og satt det i romtemperatur - vil da riktig/jevnheten på temperaturen være like viktig som under gjæringen?
  11. RobertO

    Havregryn og skum

    jo, underkarbonert kan jo være tilfellet. Men, hypotetisk, en øl ved god helse, ville det ikke dannes det minste krusning når man heller den - før den er karbonert? Så poenget mitt er, at selv om den eventuelt er underkarbonert - så er jeg overrasket over at det ikke er antydning til skum...
  12. RobertO

    Havregryn og skum

    Litt gammel tråd, men likevel: Jeg har laget en 'premium' bitter og den lider av null - 0 - skum  :noway: Det er ikke antydning til litt krusning engang, når jeg heller fra flasken (jeg klarer å få litt skumm når jeg heller hardt/høyt, men dette dør selvfølgelig raskt ut) Smaken er likevel bra...
  13. RobertO

    Norbrygg søker entusiaster for Dommergruppen

    Hva skal til for å være kvalifisert? Holder det å være hjemmebrygger, øl-entusiast, tro at en har gode smaksløker og ikke være redd for å ta i et tak el.l? - Robert
  14. RobertO

    Temperatursvingninger - hvordan påvirker det ølet?

    Hei Jeg har nå hatt en engelsk bitter stående til gjæring i en drøy uke. Jeg bruker for første gang et kjøleskap til å kontrollere temperaturen. Bruker en UT200 som sørger for at tempen ligger på 19.5-20 grader. Da jeg var bortreist i helgen så sank temperaturen til 17 grader (dette var da...
  15. RobertO

    Hvor lene kan smackpacks stå i romtemperatur?

    Hei I går kveld satte jeg i gang (smacked) to Wyeast smackpack - hadde planer om å rekke å brygge i dag, men det bli i morgen i stedet. Posene har svellet opp og "er klare". Hvordan trives gjæren å stå "klar" to døgn, eler mer? (Jeg skal ikke bruke starter) - jeg antar egentlig at det er helt...
Tilbake
Topp