Hei!
Noen her som har brygget Tank 7-klone med «the mad fermentatiomist - Saison blend»? Har ikke brukt denne før, men liker at den skal ha litt brett også. Ønsker å flaskekarbonere (men kan bruke fat). Ryktes at denne gjæren «spiser alt». Går det greit å droppe gjærstarer mon tro?
Er glad i...
Jeg fulgte Niklas Trippler sine tips i denne tråden her: https://forum.norbrygg.no/threads/pasjonsfruktpure-i-gose.43736/
og brygget nylig en split-batch (bringebær/pasjonsfrukt) gose med philly sour. Synst det var en fin inngang til å enkelt lage surøl selv.
Har ikke brygget sørlig surøl selv, så her tror jeg det å lytte til LarsUlv er lurt. Ville bare stemme i ang hylleblomst.
De utgavene jeg har smakt av Mikkellers spontanelderflower har variert mellom veldig gode og fantastisk gode, så om du har tilgang på svarthyll, så vil jeg anbefale på det...
Vanlig sukker funker helt fint ja, opp mot 10% av maltvekten kan erstattes med sukker.
Jeg tilsatte 0,5kg sukker til 4 kg malt (pluss litt risskall). Sukkeret trenger ikke koke lenge, hadde det i de siste 10 min av kok.
Hensikten med dette er at gjæren bruker de første døgnene på å lage...
Brygget en ganske plain gose med philly sour nylig (hvete/pilsner/litt syremalt). Hadde kun humle i hopstand, da til 7-8 IBU (Cascade og Centennial). Delte batchen i to og tilsatte bringebærpuré i den ene og pasjonsfruktpuré i den andre.
Jeg mener jeg kjenner et hint av humlene (ønsket...
1 pk (11g) på 24 liter. Den er visstnok ganske sensitiv på bade over- og underpitching, men mener det var mest relevant ift syrningen. Pitchekalkulatoren til Lallemand foreslo vel noe sånn som 13g, så synst det var litt overkill å handle inn to pakker.
Hvor mye tålmodighet bør jeg ha med denne gjæren? OG 1.046, Brewfather mener jeg skal nå 1.008.
Er på dag 13 nå og er på 1.016.
Tilsatte fruktpuré på dag 6 når SG var 1.020, regner med sukkeret i puréen (10%) dro SG litt opp.
Har satt på spunding-ventil på ca 10 PSI etter jeg tilsatte frukt og...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.