Kupper denne tråden litt. Jeg brygger i dag et øl som skal tilsettes bringebær om en ukes tid. Jeg skal kjøpe frosne bær på coop`en. Burde jeg bare dumpe de frosne bærene rett i sekundærkaret, pasteurisere dem eller rett og slett koke dem? Hadde egentlig tenkt å bare ha oppi de frosne bærene...
Takk for gode svar. Skal jeg tørrhumle i 5 dager etter at jeg kommer hjem så får den 20 dager på gjæra, og jeg må flaske 60 flasker på en arbeidsdag.. :) Jaja, gjør ingenting før jeg drar, det er sikkert.
Jeg brygget en pale i går og skulle gjerne tørrhumlet den litt før jeg drar på juleferie i morgen, men vet at det ikke er lurt å hive i humla når det gjæres som verst. Samtidig blir det 12 dager med tørrhumling som kanskje er i meste laget.
Alternativene er å ikke tørrhumle i det hele tatt, evt...
Spennende. Angående flaskekonkurransen; hvorfor bruker dere brown ale`ene som dere også hadde i fjor? Gode øl, for all del, lurte bare på hvorfor akkurat de blir valgt i år igjen?
Jeg brygga en "juksepils" i mars, altså en øl med pilsmalt, litt munchen og et hint hvete, men gjæret med ale-gjær (Safale-05) på 17 grader. På bryggedagen kokte det elendig og jeg mistenkte at jeg hadde alt for liten avdamping. Jeg kokte på komfyren og da må lokket være halveis på til tider for...
For to uker siden hadde jeg en heller dårlig bryggedag med blant annet lekk gjæringsdunk og litt problemer under overføring til gjæringsdunk (det rant litt øl over handtaket på kokekaret og så ned i gjæringsbøtta). Gjæringen har gått fint for seg, FG var 1008 på flaskedagen, noe som er unormalt...
Takker for svar.
Ja jeg har bommet på utbytte og oppsettet i beercalc. Jeg brygger BIAB og har tidligere regnet ut et utbytte på ca 75%. Jeg endte opp med 20 liter etter kok og det som jeg gjorde feil var vell å tilsette for lite vann. Jeg har aldri operert med SG før og ser absolutt at jeg må...
Brygget gikk smertefritt det. Fikk for høy OG på 1062, tilsatte 4 liter vann i skylling og skulle da ha 25 liter før kok. Hva kan dette skyldes? Er 6 kilo malt for mye på 25 liter?
Som førstegangsposter må jeg benytte sjansen til å takke for et fabelaktig forum!
Skal prøve meg på en oppskrift med kun pale malt denne uken og lurer på om følgende oppskrift makes sense. Er klar over at mange kanskje rister på hodet og mener jeg skal ha i litt spesialmalt eller mørkere saker...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.