Hei! Holder på å brygge en kølsch, og skal senere i dag lage en voss oregonian klone..
Kølschen skal etter oppskrift med saflager s-23 gjær, gjæres på 16 grader.
Voss oregonian med safale us-05 skal gjære på 18-21 grader.. jeg har bare et gjæringsskap/fryser med tempkontroller..
Noen...
Merker fort at jeg ikke har nok peiling! Her må det leses!
Da går jeg for 41,8 IBU og satser på at jeg får et godt øl, med mindre noen svarer med en god løsning på ditt innlegg kjetinho :)
Tusen takk for hjelpen!
Takk for hjelpen!
Etter ditt råd vil altså humleskjema se slik ut:
Northern Brewer - 8 g kokes i 90 min
Cascade - 11,5 g kokes i 10 min
Citra - 60 g kokes i 10 min
Citra - 40 g tørhumling
Bestilte bare en 100g pakke med citra så håper å ikke trenge 105 gram :p
Hei!
Har gjort et forsøk på å skalere denne oppskriften til en 22 L batch ferdig til gjæring.
Noen eksperter på området som kan se om det ser ok ut?
Pale Malt - 5,25 kg
Vienna - 0,22 kg
Munich - 0,22 kg
Total
Northern Brewer - 8 g kokes i 90 min
Cascade - 11,5 g kokes i 10 min
Citra - 8 g...
SG er måleenheten. SG = Spesific Gravity, eller egenvekt. Feks 1.050 SG = 1.050 kg/liter. OG = Original Gravity, som er egenvekt etter kok, og FG er Final Gravity som er egenvekten etter gjæring :)
Du kan nok stole på at gutta på bryggselv har kontroll på malingsgrad ja. Men vet at noen pleier...
Okei, jeg er veldig nybegynner selv (4 batcher).
Når jeg er ferdig å meske løfter jeg mesketønna mi (brygger i Beer Brew 30) og sirkulerer litt vørter før jeg skyller med vann. Etter skylling med vann går jeg rett på kok. Dette med sirkulering av vørter over malten vet jeg ikke om har noen...
Hvor grovt hadde du kværnet malten?
Har sett folk tipse om risskall før, men forstår ikke helt hvordan dette forbedrer.. Men godt mulig det er verdt et forsøk!
Hei! Begynner å bli rimelig frustrert av maltrøret i beerbrew 30 v3 selv. Noen som har prøvd modifiseringer/triks for å forbedre?
Min erfaring er at det er komplett umulig å kunne sirkulere kontinuerlig over malten, må hele tiden switche mellom innside og utside av maltrøret og i tillegg røre i...
Putter staples etikett-ark i skriveren og velger layout som henvist på pakken i word, en ferdig layout som deler inn arket på pcskjermen som arket er inndelt. Deretter finner jeg bilder som passer til øltype/navn og putter inn. Brukte litt tid i starten på å få alt pent og sentrert men veldig...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.