Nylig innhold av simensss

  1. S

    Er skum et tegn på god nok risting av dunk ift oksygen?

    Full gass med denne på en drill i et par minutter altså? Sikkert ikke dumt!
  2. S

    Er skum et tegn på god nok risting av dunk ift oksygen?

    Det er mulig. Jeg kommer til å bestille en slik neste gang jeg skal ha noe. Skal prøve å huske å legge inn et innlegg om hvor godt den fungerer :)
  3. S

    Er skum et tegn på god nok risting av dunk ift oksygen?

    Hva med en slik? : http://www.bryggselv.no/products/vorterlufter Noen som har erfaring?
  4. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei! Holder på å brygge en kølsch, og skal senere i dag lage en voss oregonian klone.. Kølschen skal etter oppskrift med saflager s-23 gjær, gjæres på 16 grader. Voss oregonian med safale us-05 skal gjære på 18-21 grader.. jeg har bare et gjæringsskap/fryser med tempkontroller.. Noen...
  5. S

    Voss Bryggeri Oregonian

    Merker fort at jeg ikke har nok peiling! Her må det leses! Da går jeg for 41,8 IBU og satser på at jeg får et godt øl, med mindre noen svarer med en god løsning på ditt innlegg kjetinho :) Tusen takk for hjelpen!
  6. S

    Voss Bryggeri Oregonian

    Takk for hjelpen! Etter ditt råd vil altså humleskjema se slik ut: Northern Brewer - 8 g kokes i 90 min Cascade - 11,5 g kokes i 10 min Citra - 60 g kokes i 10 min Citra - 40 g tørhumling Bestilte bare en 100g pakke med citra så håper å ikke trenge 105 gram :p
  7. S

    Voss Bryggeri Oregonian

    Hei! Har gjort et forsøk på å skalere denne oppskriften til en 22 L batch ferdig til gjæring. Noen eksperter på området som kan se om det ser ok ut? Pale Malt - 5,25 kg Vienna - 0,22 kg Munich - 0,22 kg Total Northern Brewer - 8 g kokes i 90 min Cascade - 11,5 g kokes i 10 min Citra - 8 g...
  8. S

    Hei + et par nybegynnerspørsmål

    SG er måleenheten. SG = Spesific Gravity, eller egenvekt. Feks 1.050 SG = 1.050 kg/liter. OG = Original Gravity, som er egenvekt etter kok, og FG er Final Gravity som er egenvekten etter gjæring :) Du kan nok stole på at gutta på bryggselv har kontroll på malingsgrad ja. Men vet at noen pleier...
  9. S

    Hei + et par nybegynnerspørsmål

    Okei, jeg er veldig nybegynner selv (4 batcher). Når jeg er ferdig å meske løfter jeg mesketønna mi (brygger i Beer Brew 30) og sirkulerer litt vørter før jeg skyller med vann. Etter skylling med vann går jeg rett på kok. Dette med sirkulering av vørter over malten vet jeg ikke om har noen...
  10. S

    Hei + et par nybegynnerspørsmål

    Koker du med meskeposen i? Det var det jeg fikk ut av de setningene der.
  11. S

    Beer Brew 30 - meskepose

    Okei, bestiller risskall og ber om at de kverner neste bestilling til BB30 :)
  12. S

    Beer Brew 30 - meskepose

    Hvor grovt hadde du kværnet malten? Har sett folk tipse om risskall før, men forstår ikke helt hvordan dette forbedrer.. Men godt mulig det er verdt et forsøk!
  13. S

    Beer Brew 30 - meskepose

    Hei! Begynner å bli rimelig frustrert av maltrøret i beerbrew 30 v3 selv. Noen som har prøvd modifiseringer/triks for å forbedre? Min erfaring er at det er komplett umulig å kunne sirkulere kontinuerlig over malten, må hele tiden switche mellom innside og utside av maltrøret og i tillegg røre i...
  14. S

    Hvordan lager/skaffer du etiketter?

    Putter staples etikett-ark i skriveren og velger layout som henvist på pakken i word, en ferdig layout som deler inn arket på pcskjermen som arket er inndelt. Deretter finner jeg bilder som passer til øltype/navn og putter inn. Brukte litt tid i starten på å få alt pent og sentrert men veldig...
Tilbake
Topp