Nylig innhold av SteJak

  1. S

    Craft co/ Bryggselv konkurs

    Takk gustavf. Det blir vel mere styr enn jeg ønsker for såpass lite penger. Jeg får heller se på det som et bittelite bidrag inn i konkursboet.
  2. S

    Craft co/ Bryggselv konkurs

    Har noen gavekort på BryggSelv som det er penger igjen på. Kanskje rundt 1500 kroner. Må kanskje anse de for tapt☹️
  3. S

    Bryggertabber

    Jeg var ferdig med fermentering av en kveik på 33 grader i en Fermzilla All Rounder og skulle Cold crasje den. Satt på spundingvalve innstilt på 0,5 bar på gass siden og co2 på øl ut med samme trykk for å hindre sug i all rounderen. ( i ettertid skjønner jeg jo at jeg bare skulle tilført gass...
  4. S

    Gjærstarter

    Takker og bukker John Petter
  5. S

    Gjærstarter

    Hei, jeg hadde planlagt å brygge på tirsdag den uken og satt en gjærstarter på mandag, men bryggingen må utsettes til neste uke. Går ut fra at starteren klarer seg fint på kjølerommet så lenge. Problemet er at jeg glemte gjærnæring i starteren.☹️. Kan jeg varme opp starteren til romtemperatur...
  6. S

    Keezer og skumming fra ølkran

    Takk for svar Holmetoppen og Petter L. Jeg får ha full åpning på Flow Controllen da skjønner jeg. :) Da har jeg vel to muligheter - Bytte til tynnere slanger. - Bruke en my lengre 3/16" ID slange. (Hadde jeg bare visst hvor lang den må være.) Noen som har erfaring med det? - Eller slakte en...
  7. S

    Keezer og skumming fra ølkran

    Hei Petter L, jeg har Intertap med Flow Control. Jeg skulle aldri ha kuttet til 2 meters lengde før jeg testet. Det kan vel tyde på at litt over 3 meter nærmer seg korrekt da kanskje.
  8. S

    Keezer og skumming fra ølkran

    Hei! Jeg har bygget en Keezer fra en liten fryseboks og har plass til 3 fat i den. Den ble ganske fin og jeg var kjempefornøyd inntil jeg skulle tappe meg en øl fra den. 80% skum er ikke helt det som var drømmen. På BryggSelv mente de at ca 1,5 meter med 3/16 slange burde holde så jeg la meg på...
  9. S

    Doppelbock vannjustering humle etc

    Beslutningen er tatt, det kan jo ikke skje noe mer enn en katastrofe Dette er min versjon av å «gønne på». Tusen takk for alle gode råd. Peiskos Doppelbock 13 liter BIAB OG 1.082 FG 1.022 ABV 7,9 EBC 51 IBU 19 BU:GU 0,23 MALT: 2600 g Munich malt 1800 g Pilsner malt 200 g Chocolate malt - 550...
  10. S

    Doppelbock vannjustering humle etc

    Tusen takk alle sammen for overveldende respons mens jeg har vært på jobb i dag :) Nå må jeg lese nøye gjennom rådene og justere litt i BeerCalc tenker jeg. Publiserer hva jeg går for til slutt og gleder meg til å smake på resultatet om et par måneder. Jeg brygger BIAB forresten og fermenterer...
  11. S

    Doppelbock vannjustering humle etc

    Takk for tipset! Skal sjekke ut den siden.
  12. S

    Doppelbock vannjustering humle etc

    OK, da halverer jeg 10 minutter humla og lar det stå til
  13. S

    Doppelbock vannjustering humle etc

    Takk for rådene Børre. Kanskje best å flytte 10 minutters humlen til 30 minutter da og redusere mengden så det blir rundt 20 IBU totalt. Den var ikke ment å være humledrevet. Noen som har formening om vannjustering for denne?
  14. S

    Doppelbock vannjustering humle etc

    Hei, ber om innspill på denne. Peiskos Doppelbock 13 liter OG 1.077 FG 1.020 ABV 7,5 EBC 50 IBU 21 BU:GU 0,29 MALT: 2900 g Munich malt 1600 g Pilsner malt 100 g Carafa special 2 HUMLE: 13 g Northern Brewer 60 min 22 g Tettnager 10 min GJÆR: WLP833 (Tenkte å gjære på 10 grader i 2 - 3 uker)...
  15. S

    Boblestørrelse

    Tja Miguel, kanskje det er de flaskekarbonerte som har for store bobler. :) Dette er mitt andre øl på fat så jeg har ikke mye erfaring med det. Det er karbonert på 1 bar og 4 grader i flere uker. Det er en dobbel IPA. Takk for innspillene.
Tilbake
Topp