Nylig innhold av Stensland

  1. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Heldigvis sjekka vi dette mens vi varma opp meskevannet. Så vi avslutter dette brygget og begynner på et annet sett. Vi har klaga til brewshop og forventer at de sender fersk gjær.
  2. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    KRISE - TRENGER SVAR RASKT Hei folkens. Vi er i gang med brygg nr 2, åpner pakken og ser det er flytende gjær, og på pakken står det faktisk "keep refrigerated until use", og "use within 4 months of packaging date". Det var ikke vi klar over, vi kjøpte settet I mai/juni, og pakkedato er...
  3. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Klarer denne varmematten å opprettholde 30c inni et kjøleskap i et rom som er 20-23c? Skal lage seltzers til fruen og den skal gjære på 30c i 4 dager.
  4. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    God morgen godtfolk. Da sitter jeg her etter nattevakt og har åpnet en iskald Helles Good Lager, det er ikke første gang jeg smaker på ølet men tenkte jeg skulle komme med en oppdatering. Ølet smaker utrolig godt, absolutt ingen usmaker, og mengden kullsyre er perfekt. Absolutt en hit hos de...
  5. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hadde en mistanke om det. Men med skikkelig CIP vask burde det være en smal sak. Men da fikk jeg litt info om det, takk alle :)
  6. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Noen som har testet noe á la denne platekjøleren for nedkjøling av vørter? Er det vits å teste noe sånt?
  7. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Det ser ut som jeg hadde hell i uhell, faktisk. Vi satt flaskene inn i det rommet i går etter flasking, da var det 26c der. Så var jeg nede for å sjekke temperaturen (og hente noe i fryseren) etter kanskje en time/halvannen, også greide jeg glemme å lukke døra inn til rommet, så temperaturen...
  8. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Bør jeg vurdere å sette døra inn til det rommet litt på gløtt slik at tempen sakte detter med et par grader?
  9. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Takk. Da får de bare stå der, så tar jeg det til betraktning ved neste brygg. Jeg trodde det var rundt 23 grader der helt til jeg dro fram termometeret. Håper ingen av dem eksploderer :eek:
  10. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Ser det er litt forskjellige meninger angående temperaturen på naturlig karbonering. Jeg satt det ned på rommet med varmtvannsberederen, det rommet holder en 25-26 grader. Er det innafor eller bør jeg sette det nærmere 20c?
  11. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Takk for kjempegod hjelp alle sammen, uten dette forumet hadde vi nok endt opp med å gjøre en del feil. Så jeg tar av meg hatten til alle dere som gidder å sitte å lese gjennom denne tråden og svare på det vi lurer på. Dere er konge. :cool: Vi har nå flaska 40 halvlitere og det finnes ingen...
  12. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Okei, jeg gikk bare ut ifra hva en annen skrev i denne tråden, men da går vi bare for 2 sukkerbiter I stedet. Kan vi korke rett etter vi har hatt sukkerbit og øl I flaska eller er det en annen fremgangsmåte?
  13. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Hvorfor det? 3 gram sukker per 500ml er jo det jeg ser de fleste anbefaler, og med 2 sukkerbiter vil det jo bli 4 gram.
  14. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Herlig, nei det er null aktivitet i gjærlåsen, det har det ikke vært på en god stund. Vi tenkte egentlig å kjøre sukkerlake, men har sukkerbiter også. Tenkte å ende på 6 gram per liter dersom vi kjører sukkerlake. Ifølge mine beregninger vil vi få 3 gram per 5ml dersom vi lager en sukkerlake på...
  15. S

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    God mandag alle sammen! Nå nærmer det seg tid for flasking med stormskritt - men jeg lurer på om noen kan svare meg på følgende: Oppskriften sier OG på 1.045, FG på 1.008. Vi fikk OG 1.050, og nå har jeg målt SG til 1.012 med 6 dagers mellomrom. Er det trygt å flaske? Kan det være...
Tilbake
Topp