God morgen godtfolk.
Da sitter jeg her etter nattevakt og har åpnet en iskald Helles Good Lager, det er ikke første gang jeg smaker på ølet men tenkte jeg skulle komme med en oppdatering. Ølet smaker utrolig godt, absolutt ingen usmaker, og mengden kullsyre er perfekt. Absolutt en hit hos de...
Det ser ut som jeg hadde hell i uhell, faktisk. Vi satt flaskene inn i det rommet i går etter flasking, da var det 26c der. Så var jeg nede for å sjekke temperaturen (og hente noe i fryseren) etter kanskje en time/halvannen, også greide jeg glemme å lukke døra inn til rommet, så temperaturen...
Takk. Da får de bare stå der, så tar jeg det til betraktning ved neste brygg. Jeg trodde det var rundt 23 grader der helt til jeg dro fram termometeret. Håper ingen av dem eksploderer :eek:
Ser det er litt forskjellige meninger angående temperaturen på naturlig karbonering. Jeg satt det ned på rommet med varmtvannsberederen, det rommet holder en 25-26 grader. Er det innafor eller bør jeg sette det nærmere 20c?
Takk for kjempegod hjelp alle sammen, uten dette forumet hadde vi nok endt opp med å gjøre en del feil. Så jeg tar av meg hatten til alle dere som gidder å sitte å lese gjennom denne tråden og svare på det vi lurer på. Dere er konge. :cool:
Vi har nå flaska 40 halvlitere og det finnes ingen...
Okei, jeg gikk bare ut ifra hva en annen skrev i denne tråden, men da går vi bare for 2 sukkerbiter I stedet. Kan vi korke rett etter vi har hatt sukkerbit og øl I flaska eller er det en annen fremgangsmåte?
Herlig, nei det er null aktivitet i gjærlåsen, det har det ikke vært på en god stund. Vi tenkte egentlig å kjøre sukkerlake, men har sukkerbiter også.
Tenkte å ende på 6 gram per liter dersom vi kjører sukkerlake. Ifølge mine beregninger vil vi få 3 gram per 5ml dersom vi lager en sukkerlake på...
God mandag alle sammen!
Nå nærmer det seg tid for flasking med stormskritt - men jeg lurer på om noen kan svare meg på følgende:
Oppskriften sier OG på 1.045, FG på 1.008. Vi fikk OG 1.050, og nå har jeg målt SG til 1.012 med 6 dagers mellomrom. Er det trygt å flaske? Kan det være...
Takk for det. Har ingen hastverk, ble bare forvirret av at siden oppskriften spesifiserte 21 dager hadde jeg forventa at gjæren skulle bruke litt lengre tid på å spise sukker, så ble litt nervøs når 3/4 av gjæringa var ferdig etter bare 8 dager. Men skjønner jo nå at selv om gjæren er ferdig å...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.