Takk for tips! Legger meg midt i mellom termometerene og satser på at det blir godt øl, så får jeg gå til anskaffelse av et skikkelig termometer til neste gang [emoji1]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hei! Driver å varmer opp meskevann på det første brygget på ny 60l ølbrygger fra netthandelen. Har også kjøpt nytt termometer fra ølbrygging.no (Digital Pocket Thermometer | 15 cm lang følerprobe - Ølbrygging AS)
Nå viser termometeret 73C og bryggeren viser 70C. Har på pumpe som sirkulerer og...
Hei!
Jeg har en isolert bod/hobbyhus på ca. 7kvm i hagen hvor jeg tenker å lage meg et skikkelig bryggerom. Jeg har litt begrensninger på hvor mye cash jeg kan tillate meg å flekke frem for dette prosjektet, så jeg ser etter rimelige men fortsatt funksjonible løsninger. Jeg har det meste av...
Hei godtfolk! Jeg tenkte å brygge en pils nå i påsken, rundt 20. april. Etter påsken blir jeg bortreist frem til ca. 10. juni. Er det noe problem at pilsen står til gjæring så lenge? Bruker et gjærinsskap styrt med STC-1000, og jeg kan lære opp min far i å endre temperaturer om det er gunstig å...
Testet termometerene oppmot hverandre, og når det som er feil viste 63, var det andre på 70. Når det som er feil viser 78, er det andre på 85.
Får bare krysse fingrene for at det er drikkbart, så har jeg i det minste lært en lekse [emoji849]
Noen som har et bra digitalt termometer å anbefale...
Brygget en hveteøl (påskeøl-sett fra olbrygging.no) i går på min BB30. Den skal meskes på 67C.
Etter å rørt inn malten begynde jeg med sirkulering (med litermål), og reagerte på at tempen på BBen viste 70C, mens termometeret jeg hadde i mesken viste 62-63. Tenkte at det bare var varmere i...
Prøven stoppet opp på ca 1.008, selve batchen har stått fast på 1.010 i over ett døgn med null aktivitet i gjærlås, så nå har jeg senket tempen i gjærskapet til 8C for at gjærskummet skal bunnfelle, satser på flasking i morgen [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Takk for svar! Jeg prøvde å google meg frem, men fann ikke dette selv utrolig nok. Har lest en del om det nå, og slik jeg forstår det vil FG på prøven bli nok så identisk med det jeg kan forvente av FG på resten?
Og når jeg først holder på: Vil det ha noe å si på smaken om jeg karbonerer på...
Hei!
Har en øl stående til gjæring i kjøleskap styrt av STC-1000. Hadde håpet på å kunne flaske ila få dager, da det haster litt å få ølen drikkeklar. Akkurat nå er SG på 1.012, og lurer på om jeg kan finne ut hva FG blir om jeg plasserer hydrometerglasset i en bod som holder ca 30 grader, slik...
Takk for bra svar! Lot det stå i kjelen en god stund før jeg tappet over i gjæringskaret, og ølet var da krystallklart [emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Står nå å koker en pils (premium pils ølsett fra olbrygging.no). Det er enorme mengder trub i ølet, noe jeg ikke kan huske å ha sett under kok. Er dette normalt?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ikke akkurat det svaret du er ute etter, men kan nevne som en funfact at Mangrove Jacks IPA ekstraktsett smaker skummelt likt Grimbergen blonde. Så likt at jeg faktisk tror jeg kunne hatt problemer med å skille dem i en blindtest
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gammel tråd, men husker du hvordan ble ølet til slutt? Har selv brygget dette settet nå, og etter en uke gjæring virker det som den er stuck på rundt 1.024. OG ble litt høy, ca. 1.080 (oppskriften sier 1.074) Tok en smakstest nå, og det var voldsomt søtt... Er det håp?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.