Nylig innhold av Stig Tommy Jenssen

  1. Stig Tommy Jenssen

    Hvordan redde en stout

    Jeg flasket Stouten i går 01.03.2021 målte da 1.024, så det må være innen for, jeg smakte på vørteren og det var ingen usmak. I følge oppskriften skal den stå 1 til 2 år før den blir veldig bra, men kan godt drikkes etter 6 mnd. Mitt spørsmål denne gangen er; vist det har gått infeksjon i ølet...
  2. Stig Tommy Jenssen

    Hvordan redde en stout

    Den er nå kommet ned i 1.026. Lar den stå litt til slik at den nye gjæren får ryddet opp litt før jeg flasker. Jeg brygget 21.01.2021 så jeg føler det begynner å bli på tide å få ølet på flasker. Men 1.075 minus 1.026 blir ca. 6,5 % så ølet blir vel sterkt nok til å stå ca. 1 år for modning?
  3. Stig Tommy Jenssen

    Hvordan redde en stout

    Tusen takk for svar
  4. Stig Tommy Jenssen

    Hvordan redde en stout

    Men, når jeg skal flaske, bør jeg da tilsette sukker eller bare ha det rett på flaskene?
  5. Stig Tommy Jenssen

    Hvordan redde en stout

    Jeg måler med hydrometer og mesket på 67 grader. Når jeg var ferdig kokt ble det ca 23 liter i gjæringskarret.
  6. Stig Tommy Jenssen

    Hvordan redde en stout

    Hva skal jeg gjøre nå? Jeg prøver å brygge en Stout og etter kok skulle OG være 1.075, jeg målte 1.075. Spot on. Jeg hadde i 1 pakke S-04 gjær. Det proppet godt de første dagene, men så stoppet det. Det har vært kaldt her i Trøndelag så det viste seg at det kun var 14 grader på boden der ølet...
  7. Stig Tommy Jenssen

    Sjømannsdilemma

    Okey, neste gang skal jeg bare la ølet stå i gjæringskarret til jeg kommer hjem uten at jeg setter det kaldt. Da har iallefall gjæren fått tid til å ryddet opp :-)
  8. Stig Tommy Jenssen

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Tusen takk for tilbakemeldingene.
  9. Stig Tommy Jenssen

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Vist jeg har forstått det rett, så kan jeg bare kjøpe f.eks økologisk lettkokt havregryn på daglivarebutikken og ha sammen med malten i meskeprosessen? Vist jeg ikke skal riste den først.
  10. Stig Tommy Jenssen

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Fant en oppskift på nett: Svartedauen Milk Stout. 5.50 kg Pale malt, maris otter 0.64 kg Choclate malt 0.23 kg Roasted barley Kok: 24.5 g Fuggle 60 min 8.2 g Fuggle 30 min Jeg har bestilt denne oppskriften, jeg lurer på om jeg i tillegg skal tilsette 500g havregryn i mesken for å få mer smak...
  11. Stig Tommy Jenssen

    Sjømannsdilemma

    Men, vist det har kommet oksygen inn i ølet og det har blitt infisert, vil jeg kjenne smaken nå ( dvs om 4 1/2 uke) eller kommer det senere når det har blitt tappet på flasker å ferdig karbonert?
  12. Stig Tommy Jenssen

    Sjømannsdilemma

    I følge Beersmith appen skal FG være på 1.015 og jeg har OG på 1.017. Jeg kan måle når jeg kommer hjem og se hva OG er da.
  13. Stig Tommy Jenssen

    Sjømannsdilemma

    Om ølet er ferdig utgjæret vet jeg ikke. Jeg har kun målt når jeg tappet fra bryggeren til gjærkarret og når jeg satte det til kjøling. For ikke å lage noe bevegelse i gjærkarret lurer jeg på om jeg skal tappe det rett på flasker der det står uten å røre gjærkarret. Sette flaskene i...
  14. Stig Tommy Jenssen

    Sjømannsdilemma

    Det har nå stått i kjølerommet i 1 1/2 uke. Jeg skal få noen til å fjærne tapen og sette i gjærlåsen igjen. Grunnen til at jeg fjærnet gjærlåsen var at jeg ble tippst om det får jeg reiste ut. Tusen takk for innspill!
  15. Stig Tommy Jenssen

    Sjømannsdilemma

    Hei, Jeg har nå oppdaget en ny hobby, ølbrygging:-) Jobber på sjøen med turnus 6 uker jobb og 6 uker fri. 11 dager før jeg skulle reise på sjøen, brygget jeg en Nelson Blonde. OG 1.060 på jobbreisedag dag 10. i gjæringskarret målte jeg 1.017. Jeg tok da ut gjæringslåsen og tapet igjen hullet...
Tilbake
Topp