Nylig innhold av stinius

  1. S

    WLP004 Irish Ale, Wyeast 1084, Imperial A10, Omega OYL-005

    Veldig leit å høre om forkjølelsen din, god bedring. Nå handler denne tråden om WLP004 Irish Ale, Wyeast 1084, Imperial 004, Omega OYL-005 Hva er dine erfaringer med disse gjærene, har du noen tips som du vil dele? Spør for en venn
  2. S

    WLP004 Irish Ale, Wyeast 1084, Imperial A10, Omega OYL-005

    Veldig bra. :) Hva ble FG på den Dry Stuoten du brygget?
  3. S

    Lallemand LalBrew House Ale

    Fra Lallemand: Please Note: Servomyces L50 is a live organism and as such dosage in the wort prior to the end of boil is recommended for deactivation. Practical trials have shown that addition of Servomyces L50 should be made to the kettle about ten minutes before the end of the boil...
  4. S

    Bryggertabber

    Det er riktig det du skriver jeg legger ved en youtube video om de 5 mest vanlige feilene ang. gjæring under trykk, bl.a om at O2 ikke kommer inn når det gjæres under trykk. Link
  5. S

    WLP004 Irish Ale, Wyeast 1084, Imperial A10, Omega OYL-005

    Ja som hos deg så stupte den i SG de første dagene, men brukte lang tid på å gjøre seg ferdig, jeg lot den stå i 14 dager og passet på at den holdt temperaturen på ca. 20C Hvis du ser på White Labs sine sider hvor de sammenligner forskjellige gjærstammer i forskjellige brygg så er det tydeligvis...
  6. S

    Brewzilla Gen 4.0 lansert

    Jeg bruker den motstrøm kjøleren du linker til, jeg er veldig fornøyd, vi har borebrønn på 110 meter så vi har samme temperatur på vannet hele året. 1500,- for den er etter min mening et godt kjøp. Jeg har byttet pumpen i Brewzilla 65 gen 4.0 til 25W.
  7. S

    WLP004 Irish Ale, Wyeast 1084, Imperial A10, Omega OYL-005

    Stouten som jeg brygget i vår med WLP004 hadde OG 1.046 og endte på FG 1.009 Jeg har brukt samme oppskriften før og brukt div. tørrgjær, men aldri fått samme utgjæring og og ikke minst smak.:) OT: øye operasjonen gikk bra så nå ser jeg mye bedre på det ene øyet som jeg fremdeles ser på:)
  8. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ove Hva med å kjøpe en bok eller fem og faktisk ta til seg den kunnskapen som finnes,både i bøker og på nettet, produsentene har enorm kunnskap som du kan ha utbytte av å både lese og høre på, istedenfor å "trolle"?
  9. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Vi har svartsørbær i hagen. Jeg pleier å lage gele, perfekt til både ost og kjøtt. Jeg lager selvfølgelig likør. Det da skal tenke på når dy lager likør av svartsurbær er at frøene inneholder cyanid (blåsyre) så de bør ikke trekke for lenge i sterk sprit. Jeg pleier å fylle et stort...
  10. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    DEt er helt klart svartsurbær, men hvor svartvinbær navnet kommer fra er ufårstelig.
  11. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Kan du poste bilde?
  12. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Nei det er der ikke, det er heller et svorsk ord for solbær.:)
  13. S

    Bryggertabber

    Hva anser du som "en relativt enkel metode" ?
  14. S

    Bryggertabber

    Finn Han har ingenting annet enn et bryggesett han kjøpte, som har stoppet i gjæringsprosessen.:) Derfor mitt forslag om DME og US-05, tanken min var ikke at den skulle "komme i gang".
  15. S

    Bryggertabber

    Du kunne kjøpt en US-05 det er en robust gjær som du kan bruke for å sparke igang gjæringen igjen. Kok opp vann, ha i DME og bland godt til alt er oppløst. Dekk med aluminiums folie brett den godt rundt kanten. Kjøl ned, gjerne i vann i vasken tilsatt is kuber. Når det har kommet ned på...
Tilbake
Topp