Nylig innhold av stinius

  1. S

    Om øl i mediene

    Ikke på trykk i pressen, men Youtube blindtest av Dansk Pils med kanskje overraskende vinner. Link
  2. S

    Deilige bilder!!!

    Den ser da både unødig dyr og komplisert ut. Jeg bruker "Bucket blaster" til både vasking, skylling og sanitering av gjæring kar (Fermzilla) og fat. Rimelig og ukomplisert. Bucket blaster
  3. S

    Industriøl lys lager, hva liker du best?

    Kjøpte en Lervig Fatøl forrige dagen, det er en Helles lager. Åpnet den i dag, den er faktisk god, anbefales.
  4. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Selvfølgelig kan du gi Pilsmalt til høns, selv om den vanligvis brukes til å lage Pils. Hvis du mener mask (malt som er mesket) så kan den selvfølgelig også gis til høns og andre dyr.
  5. S

    Gjærnæring

    Helt enig, dette skal skrives ut, lamineres og henges opp. Vedlagt pdf.
  6. S

    Gjærstarter

    Jeg starter magnet røreren med en gang og setter hastigheten til en fin "whirlpool" som trekker oksygen ned i vørteren for at gjæren skal tilføres god tilgang på oksyygen, noe den trenger. CO2 kommer seg ut av seg selv og trenger ikke hjelp av røreren. Etterhvert som gjæringen øker og det...
  7. S

    Sauergut

    På et 22 liter brygg bruker jeg 1 dl i meske-vannet og 0,5 dl i skyllevannet
  8. S

    Sauergut

    Kommafeil?
  9. S

    Sauergut

    Jeg skal overføre testbrygget til fat nå og har tatt en smaksprøve, "sehr gut"
  10. S

    Gjærstarter stoppet opp?

    Hor mange liter vørter bruker du? Jeg bruker gjerne 3 liter vørter i en starter, det er mulig bildene lyver, men det ser ut som om du bruker veldig lite.
  11. S

    Sauergut

    Kort oppsummering, det funket. Jeg tok en prøve for noen dager siden, pH 3,3, den smakte godt, som en eddik med god maltsmak. Jeg fylte opp igjen med ny vørter og skal ta en ny test til uken. i slutten av neste uke håper jeg å få tid til å lage et brygg og bruke denne til å justere pH med.
  12. S

    Sauergut

    Jeg startet en prøve "batch" i går, brukte lys DME. OG 1.044, reduserte pH til 5,34, vi har borevann fra 110m ned i gruunnen (fjell) og har en pH på langt over 8, DMEen reduserte pHen, men ikke nok. Hadde Pilsner malt i en 5l Erlenmeyer kolbe og helte på avkjølt vørter, det er viktig å fylle...
  13. S

    Sauergut

    Helt enig, jeg vet ikke hva Weyermann gjør, men det ser veldig tjukt ut. Det er vel ikke hvor tjukt det ser ut, men syre innholdet som betyr noe. Det greiene til han fyren du linker til ser heller ikke tjukt ut og kan neppe være over 2% så selv om du koker den inn til 4% så er den ikke like...
  14. S

    Sauergut

    Konsentrert betyr som regel at det er konsentrert? Fra 2% til 4% er litt kokt inn
  15. S

    Sauergut

    Etter hva jeg har lest meg til så er vel 48 grader den optimale temperaturen og den bør holdes i ca. 5 døgn. Kunze skriver vel også at 48 grader er den den optimale temperaturen for bakteriene (de tåler 2 grader mer) Siden dette er anaerobe bakterier er det viktig å unngå oksygen. Gjort på...
Tilbake
Topp