Spørs vel helt på karboneringsnivået i øla det. Jeg karbonerer ganske lavt på fat så jeg trenger ikke å fukte glassene.
Sent fra min SM-G965F via Tapatalk
Kan være jeg husker feil her, men mener å huske at Lindr-tappetårnene krever ganske høyt serveringstrykk, typ 2.2 bar eller noe i den duren. Var BS som informerte om det for et par år siden når jeg jobba i bryggebutikk, så kan være at minnet blander litt her, men kan være verdt et forsøk. I...
Sukkeret er tyngre og vil falle til bunnen av gjæringskaret med tid. Å agitere med CO2 er også en fin måte å blande ut sukkeret.
Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
Hva slags bryggeutstyr bruker du? Dette er i det groveste laget, men kunne gått i en Speidel eller Grainfather. Vil dog anbefale å knuse litt finere. Pro tip er å forsiktig væte malten med ei sprayflaske før du knuser den. Målet er å knuse stivelsen mens skallet er mest mulig inntakt. Med litt...
I store bryggerier meskes det ofte i en egen tank for så at det siles av i en egen tank, ofte kalt silkar eller lauter tun. Derfor bruker de uttrykket "siles av".
Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
Betyr vel at du skal avslutte skyllingen når vørteren holder tettheten 1.090. Altså at boil gravity skal være 1.090 :-)
Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
Det hjelper også at flaskene er litt fuktige på innsiden. Bruk en flaskespyler og la de renne av seg på et flasketre i noen minutter før fylling.
Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
Ja, stemmer det. Det er vel strengt tatt ikke en ingrediensliste, heller en innholdfortegnelse. Hadde vært litt misvisende å si at det er gjær i flaska når det ikke er det :-)
Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.