Fyrte opp BB30v2'en for første gang i oktober, og har siden den gang følgende all grain brygg:
#1 Pale Ale (22 liter)
#2 Hveteøl (19 liter)
#3 IPA (21 liter)
#4 APA (21 liter) Nylig flasket, modnes
#5 Porter (23 liter) Nylig flasket, modnes
Oppsummert: En utrolig artig og interessant hobby...
Enn så lenge ikke de helt store forandringene i Fjordgløtt Hjemmebryggeri. Men det som er gjort ser ut til å fungere greit i allefall - fremkommer ikke av bildet, men jeg har selvfølgelig isolert kjelen under brygging:
Ohoj!
Finnes det en "enkel" oversikt som forklarer ord og uttrykk som går igjen i forbindelse med ølbrygging? Pitching, PID, inn- og utmesk, skylling, sparge, batchsparge osv osv...
Har forsøkt å søke etter noe her på forumet, samt google - uten hell - dog skal det nevnes at jeg ikke akkurat...
Etter batch#2, et hveteøl, fikk jeg den "klassiske" halvmånen bestående av noe fastbrent svart guffe ved varmeelementet. Dette var FØR jeg hevet maltrøret med justerbare skruer.
Uansett - det ble forsøkt flere runder med zalo. Varmt vann. Kaldt vann. Ulike typer skuresvamper. Oppvaskmiddel. Og...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.