Det hadde vært flott om brewtools kom med egen løsning for damp under koken. Virker som en gjeng som har mange veldig gjennomtenkte løsninger på kjelen deres. Gleder meg til å få denne levert på døren!
Sent fra min SM-G955F via Tapatalk
Hvordan opplever du løsningen under brygging? Dannes det mye damp/dråper i toppen av hetta som drypper ned? Og lekker der mye av kondensert vann fra viftehuset?
American Brown Ale
Jeg er igang med å planlegge en american brown ale som fruen har bestilt. Hun ønsker øllet på maks 5%. Hun ønsker det skal tendere opp mot den en kan kalle en brown porter. Det skal være noen brente/røstede toner, men disse skal være subtile. Brownmalt preget ønskes også i...
Jeg har brygget en saison, mesket på 63 grader, 14 dager på kar, er nå klar for flasking og tikker inn på 1.001! Er det fare for at denne er infisert? Smaker bra når jeg smakte av den før flasking.
Hei.
jeg har satt en starter på en wlp028(ikke erfaring med denne fra tidligere), jeg tenkte å benytte denne i en brown ale (1.060), meskes på høy temp(67-68 grader). Hvilke erfaringer har folket med temperatur på gjæringsforløpet med denne gjæren?
Hei og takk for deling av oppskrift.
hva er grunnen til at dere velger å koke denne i 90 minutter i stedenfor 60 minutter? når jeg regner IBU får jeg ca 25 IBU ved kok i 60 min, og med samme humlemengde får jeg 38IBU ved kok i 90 min?
Jeg har beersmith, men hvor finner jeg denne kalkulatoren her? Det samme gjelder også for brewersfriend. Har du noen link til kalkulator som kan benyttes?
Jeg har laga en belgisk øl hvor jeg har tenkt å tilsette sukkeret i gjæringskaret etter ca 3 dager.
OG på vørteren var 1.055. Jeg tenkte å tilsette 1kg sukker på 1 liter vann. Hvordan kan jeg regne hvor mye OG vil øke med? er det en grei formel man kan benytte(eks hvis jeg heller vil tilsette...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.