Nylig innhold av Vegard Åse

  1. Vegard Åse

    Nosparge på speidel?

    Jeg prøvde nosparge på en Speidel 20 liter forrige uke. Brygget var en pils med en del flaked corn, men pga feilbestilling kjøpte jeg i 100 g når jeg skulle kjøpt i kilo. Jeg brukte da upoppet popcrn uten tilsetninger som jeg kverna og kokte. Brukte ca 27 liter vann og kokte i 90 min med...
  2. Vegard Åse

    Cornflakes

    Gikk godt med tanke på OG ihvertfall.
  3. Vegard Åse

    Cornflakes

    Takk for svar. Jeg brygger nå med upoppet popcorn uten noen tilsetninger som jeg kvernet og kokte i 30 min. Jeg skal gi tilbakemelding på resultatet.
  4. Vegard Åse

    Cornflakes

    Hei. Jeg skal brygge en lager med maisflak, men under bestillinga før jul gikk det vel fort. Jeg skulle hatt 2 kg, men bestilte 200 g. Er det ei grei erstatning å kjøpe upoppet popcorn, male dette og koke det i 30 min?
  5. Vegard Åse

    Introducing: Leifs Braufilter !

    Takk for svar. Skal prøve dette neste brygg.
  6. Vegard Åse

    Problemer med knapper og temp på nye Speidel

    Brygget en Brown Ale i går. Når Speidelen skulle koke opp oppdaget jeg at gradene viste 90,5 grader og tiden viste 6.40 min ut i koketida. Problemet løste seg ved å avbryte programmet, trekke ut kontakten og sette opp nytt program uten mesk. Dette er femte brygget mitt og jeg har ikke opplevd...
  7. Vegard Åse

    NM 11 SS2 - Drodleporter - Gustav Foseid (Olslo)

    Mesket i tre runder på ca. 63 °C med bruk av glattvann fra en runde som skylevann neste runde. Glattvann? Hva er det?
  8. Vegard Åse

    Høy OG og oksygen

    Skal etterhvert prøve meg på en oppskrift i fra boka "fra hånd til munn" der OG er 1.119 (før en tilsetter sukker). Denne skal tilsettes oksygen ved pitch, etter 12 og etter 20 timer. Du må også finne ut om du trenger mer gjær underveis (jeg har ikke så mye kunnskap om dette, men ser at...
  9. Vegard Åse

    Introducing: Leifs Braufilter !

    Humlefilteret funger godt om man bruker mye blomst og litt pellets, men har fortsatt store problemer om konsentrasjonen av pellets blir for stor.
  10. Vegard Åse

    Belgisk klosterøl (triple trippel)

    Da prøver jeg dette. Takk for rådet.
  11. Vegard Åse

    Belgisk klosterøl (triple trippel)

    OK, takk. Temperaturen under gjæring har vært 24 grader. Skal modnes nå to uker i romtemp for så å modnes på 12 grader
  12. Vegard Åse

    Belgisk klosterøl (triple trippel)

    Hvor mye sukker bør jeg bruke til K arbonering av en belgisk gylden? Ønsker en relativt sterk karbonering. Fg er 1.007
  13. Vegard Åse

    Speidel 50: lav utnyttingsgrad

    Hadde samme problemet sjøl. For meg hjalp det å røre godt i mesken i begynnelsen og passe på at vingskruen ikke er for stram. Etter halve mesketida satte jeg programmet på pause og rørte (forsiktig) i mesken på nytt. Jeg bruker ganske lang tid på skylling og deler dette i tre deler. For hver...
  14. Vegard Åse

    Introducing: Leifs Braufilter !

    Bryggedag i går. Denne gangen hadde jeg "pipe-lokk" på Speideln, og temperaturen inni humlefilteret kom opp til 99,1 grader på det meste. Jeg traff ikke helt på OG, og lurer på om dette kan komme av at vørteren ikke får dampet bort det den skal. Vurderer å koke noe lengre neste gang for å...
  15. Vegard Åse

    Introducing: Leifs Braufilter !

    Ok. Brygger selv på 50 literen.
Tilbake
Topp