HELV***** ... Brente på nytt en 90 liters batch ... eneste som var endret fra en suksessfull jeg laga for 3 dager siden er at havregryna ved feiltagelse fikk en tur gjennom kverna. Så det så litt mer melete mesk enn normalt.. ALT virket greitt til koking skulle i gang .. men etter 10 minutter...
J - det var en slik en jeg tenkte på . skjønt - jeg må jo
a) finne noen her i agder som har denne - og vil selge for en liten penge
b) fjerne den greia ...( noen som kan dette ? )
Får noen far med g-kbling etterhvert, lurte på om noen, helst i Agder, hadde et system for fylling de likevel ikke bruker, og kan tenke seg å selge for en liten peng ?
(Bilde: ølbrygging.no )
kjøpte meg noe målebrad, det ser bedre ut nå, med 1.3mm åpning , ikke så mye melete greier men god "såvidt" knuste malt ... jeg hiver meg på en newzealand pilsner eksperiment i dag ( Brewfaterh appen sier det er tildels fruktige noter der, så jeg håper det går å bruke litt fruitopia i den ) ...
Ja, jeg har først silbunnen med varmeskjoldet i bunn . Så maltbøtta med sin sil.
Det eneste jeg ikke har helt sikker kontroll på er de rpm .. bruker en stanley batteridrift på lav til laveste hastighet jeg klarer ...
Har også kjøpt inn (venter på) justerbar elmotor til den , slik at jeg skal...
.. update .. nope .. ALT for finmalt. Endte med graut og .. brent .. har kjøpt bladmåler ( og tørka den for olje).. tar turen til ølbrygging i morra, og måler mølla dems ...
takker. har faktisk AKKURAT gjort dette nå, på en 50 litres batch , så lang ser det greitt ut ..
og heat exchange disc kom med bryggemaskina - heldigvis :)
hmm. ser jeg har endel å lære her ja .. har laga flere brygg med 30-40 liter og aldri hatt det problemet ..
ok, så det du sier er at
- jeg må endre Effekten i varmeelementet rett før innmesk,
og sette target til faktisk temperatur ( anta 5 grader under innmeske temp) til faktisk temp.
- Så...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.