Etter ca 2 år sidan eg sjekka denne cidertråden vil eg berre nevne ein oppskrift som har funka veldig bra for meg. Eg hadde smakt Bulmer's eplecider og tenkte at det var noko eg burde strebe etter for å få rett smak. Eg gjekk gjennom alle stadiene til cider, alt i frå til temperatur, gjær...
Eg har ein del flasker og som eg selger dersom nokon er interresert.
Dette er flasker som eg har samla sjølve, og dei er allereie vaska.
Eg har
147 bjørnunger 2.5kr/stk
Longneck 0.33l-brune 23 stk,
grøne 26stk
og klare/gjennomsiktige 4stk. 3kr/stk
Longneck 0.5l 10stk 4kr/stk
Tyske 0.5l...
Gjæren trivast best der det ikkje er for mykje lys. Dette har mindre å seie for smaken på cider enn på smaken av øl. Cider manglar vitaminet B12 som blir brote ned av sollys og som gir ein "smøraktig" smak om eg hugsar rett. Sidan dette vitaminet manglar i cider vil det ikkje vere like mykje...
Eplejuice kan koke på 80º dette avhenger av atmosfærisk trykk som ein kan måle med eit hygrometer.. men det eg eigentleg tenkte var at det ikkje er lurt å varmebehandle cideren då det går ut over smak.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.