Nylig innhold av YesBryggeri

  1. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Hvordan regner dere meskeeffektiviteten?
  2. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Det gjør ikke noe. Prinsippene er de samme. Tenker jeg skal prøve med tynnere mesk og mindre skylling neste gang. Best å endre på færrest mulige faktorer for å lære. Kommer til å bruke kontinuerlig skylling med å løfte røret, men skal passe på vannivået bedre neste gang slik at det alltid står...
  3. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Rører du da i 10 minutter og mesker i ekstra 60 min da eller inngår de 10 minuttene i hele meskeperioden
  4. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Tjukkere mesk gir mindre gjærbart sukker? Kanskje derfor vi ikke nådde FG på bryggene våre? Kan jo være gjæringen også. Vi rehydrerer bare tørrgjær og rister karet for oksygenering.
  5. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Det var akkurat derfor vi kjøpte 4 allgrain sett på pakketilbud. Da kunne vi få det litt i fingrene og teste litt forskjellig med volum og se hvor mye tap vi har i prosessen.
  6. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Forventet effektivitet er estimert til 72 %, så vi er egentlig ganske nært. Skyllet med 1 liter vann for mye sist. Skulle havnet på 1,046 og fikk 1,044. FG skulle blitt 1,008 men ble 1,010. Litt svakere øl enn beregnet, men ok, so be it. Men lærer mye av dette på justering av bryggeren. Har...
  7. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Bruker falskbunn. Da blir det ikke røring. Hvordan vil dere beskrive at konsistensen på mesken skal være? Halvveis mellom grøt og suppe?
  8. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Da er den grei. Det må prøves. Får prøve med 3 l per kg. Bør man røre selv om man bruker resirkulering?
  9. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Jeg vil gjerne øke effektiviteten litt. Det ligger mye læring i det. Skal prøve tynnere mesk og mindre skylling i første omgang. Mulig at temperaturen på maskinen ikke er helt stabil heller. Kanskje man skulle måle med jod for å teste etter 60 min?
  10. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Ja ser det mangler litt info. Bruker en Klarstein/ace 30l. Sirkulerer med pumpe under mesking. Malten er knust på 1,3. Mesken er nesten tykk som grøt. Skyller kontinuerlig (etter beste evne iallefall). Vi varmer opp skyllevannet til ca 78 grader. Vi varmer opp mesken til 78 grader i 10 min etter...
  11. YesBryggeri

    Skylling og forbedring

    Heisann. Dette blir mitt første innlegg her inne! Vi er to kompiser som har begynt å brygge. Har gjort 3 brygg så langt. Vi er fornøyd med ølet vi har laget, men prøver å forbedre prosessen. Vi har stort sett havnet litt under på volum og OG, men ikke noe voldsomt. Har justert opp skylling for å...
Tilbake
Topp