Nylig innhold av YngveKL

  1. Y

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hva er dette bildet av? Aldri sett noe slikt før... o_O
  2. Y

    Oppskrift på 1664 Blanc

    På slutten av mitt innlegg skal jeg komme med en sjokkerende nyhet, men først... 1. De er best å spise ferske. 2. De er fine å bruke i en dessert 3. De er fine som dessert 4. De er fine til å lage aprikoskompott av Og så den sjokkerende nyheten: ;) :beercheers:
  3. Y

    Tråden for dumme spørsmål.

    For sukker er det ikke slik at 100g = 1 dl. Tettheten til sukker (sukker, farin) er 1,587 g/ml (avrundet til 1,59). Dvs at 1g sukker opptar 1/1,59 = 0,63 ml/g. Dette må du ta hensyn til når du lager løsning med sukker og vann. 100g sukker + 400g vann blir riktignok 500g, men det blir ikke 5 dl...
  4. Y

    Tapcooler mottrykksfyller for Vent-Matic / Perlick / Intertap

    Enig med PetterL her... Lukter brukerfeil... Jeg er strålende fornøyd med min. Hvor lang tid bruker du på å tappe opp en flaske tror du (fra du åpner ølkrana)?
  5. Y

    To korte spørsmål om lys under gjæring og kald-lagring

    1. Helst uten lys. Svart søppelsekk, eller jakke etc drapert rundt karet? 2. Går greit, men jo kaldere jo bedre. Det aller viktigste er at den får tid på seg.
  6. Y

    Fjasko ?

    Infeksjon som ser sånn ut etter bare 1 uke? Njæ... tror jeg ikke noe på... også så langt opp på flaskehalsen? Hva brukte du for karbonering?
  7. Y

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jo skjønner hva du tenker på, men den trenger absolutt ikke mer oksygen etter så kort tid :)
  8. Y

    Brygging med kveik - erfaringer?

    Ahh, ok. Jeg har ingen hast, men kan du pm meg hvor du skaffet den (eller legge det ut her) så er det toppers :)
  9. Y

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hvorfor skal gjæren plutselig trenge oksygen igjen? At den får litt gjør kanskje ikke så mye, men den trenger det ikke, den har jo klart seg uten 14-ish dager før flasking/fating...
  10. Y

    SmartPDI

    PID ikke PDI ;) Men aner ikke svaret på det du spør om... :oops::beercheers:
  11. Y

    Brygging med kveik - erfaringer?

    Du får høste og tørke, så sende meg noen gram. Betaler selvsagt for det. :)
  12. Y

    Hva fikk du i posten i dag?

    Hehe akkurat samme her! Fruen så litt rart på meg når jeg åpnet brevet :D
  13. Y

    Hvor fort tas oksygen opp?

    CO2 molekylet er stabilt. Må opp i temperaturer over 2000°C før det spaltes. CO2 i vann blir kullsyre (karbonsyre): CO2 +H2O --> H2CO3 og ingen oksygen blir avgitt. Men bare ca 0,2% av CO2 blir kullsyre, resten forblir CO2. :)
  14. Y

    Ny maltmølle - anbefalinger?

    Det finnes melkverner som tilbehør til flere kjøkkenmaskiner, eks KitchenAid og Kenwood. Den til KA ligger vel på rundt 3000,- Ellers kan du sjekke med Helios, kanskje de kan hjelpe deg :)
  15. Y

    Neste øl: 1915 Courage Double Stout

    Du kan plusse på 14 på OG, så du havner på 74.
Topp