Hei kjære hjemmebryggere!
Vi er en vennegjeng som de to siste årene har arrangert en venners-venner fest, der hjemmebryggere har tatt med seg en keg eller to, samt en håndfull venner. Det har vært stor stas, med rundt 30 deltagere pr dag. I år har vi lyst til å bli flere og håper at noen av...
Jeg har brukt den ifbm kettle souring. Tok pH fra 4.3 til 3.3 på ca 40 timer (temp fra 40C til 30C). Nøytral, frisk syrlighet på vørter, men har ikke smakt det endelige produktet ennå, står til gjæring.
80C er nok lavt for å få ut IBU, her sies det at grensen går ved 79C:
https://byo.com/article/hop-stands/
Forøvrig var denne interesant lesning (summary: lite forskjell på "vanlig" og whirlpool addition):
http://brulosophy.com/2018/02/05/kettle-hop-vs-hop-stand-exbeeriment-results/
Jeg mesket 6.5 kilo i 40 liter nylig (ikke i Speidel), og fikk ihvertfall meget bra effektivitet, så det så ihverfall ikke ut til at det ble for langt mellom enzymene. Det står fortsatt til gjæring så jeg vet ikke hva FG blir.
Jeg har vært i tilsvarende situasjon og ble beroliget av dette fra homebrewtalk:
"I called Five Star and spoke with a tech at 5 Star (Charles Talley retired 2 years ago). 5 Star said that PBW is not FDA approved as a no rinse solution however it is non toxic, biodegradeable, etc. He said for...
Jeg bruker BIAB, og det er ikke helt enkelt for meg å holde 30l på 40 grader over tid. Hvordan vil det fungere å kjøle ned til 40C, ptiche, og så la temp synke til rom-temp? Jeg har isolert kjele. Ser for meg å ha laget en lacto starter på 40C.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.