Oslo og Akershus mesterskap i amerikansk øl 2024

Håkon Bugge

NMKomiteen
Fylkesstyre
Tradisjonen tro vil Norbrygg Oslo arrangere to årlige bryggekonkurranser. Konkurransene er åpne for Norbrygg-medlemmer i alle fylkeslag.

Tema for høstens konkurranse er amerikansk øl. Dette er den offisielle forumtråden for denne konkurransen.

Følgende ølstiler fra Norbryggs typedefinisjoner inngår i konkurransen:

• 4E Amerikansk pale ale​
• 4F California common/Steam beer​
• 4I Amerikansk amber​
• 5B Amerikansk brown ale​
• 5I Amerikansk barley wine​
• 6B Amerikansk IPA​
• 6C Imperial IPA​
• 6D Sort IPA​
• 6E New England IPA​
• 13 Spesial-øl: Som vanlig dersom du har spesielle tilsetninger skal de registreres her​
  • Påmelding skjer her: konkurranse.norbrygg.no (du må logge deg inn med brukernavn og passord fra forumet før du får opp registreringen)
  • Det skal leveres to nøytrale flasker eller bokser av hvert deltakende brygg. Disse merkes med lapper som du skriver ut fra påmeldingsløsningen. Kravene til flasker/bokser er de samme som til NM.
  • Innlevering: Du kan enten levere inn dine bidrag i forbindelse med Usmakskurs vi arrangerer i Drammensveien 43 tirsdag 24. september 2024 mellom kl. 17 - 18, eller levere i forbindelse med sosial ølsmakekveld 10. oktober mellomg kl. 17 - 18.
  • Bedømmingen foretas av sertifiserte øldommere i tråd med Norbryggs retningslinjer.
  • De tre beste bryggene i konkurransen – på tvers av alle aktuelle klasser – premieres med gavekort på henholdsvis 1.500, 1.000 og 500 kr hos Holm Brew. Vinnerne vil bli kontaktet og resultater og dommerskjemaer vil bli gjort tilgjengelig i etterkant. Premiering planlegges gjennomført på Oslomesterskapet 2024 Torsdag 7. november.
  • Konkurransen er åpen for alle Norbrygg-medlemmer (også fra andre fylkeslag), og det er gratis å delta. For medlemmer utenfor Oslo og Akershus må vi be om at du tar kontakt med et Oslo og Akershus-medlem for å avtale leveranse hvis du ikke selv kan møte i Drammensveien. Årsak er at vi ikke har mulighet for leveranse via post.
  • Hver person kan delta med til sammen maksimum tre forskjellige bidrag.
  • Dersom ikke annet er spesifisert, gjelder samme regler som for NM (regler her).
 
Sist redigert:
Har vært så litt snakk om denne at jeg nesten trodde det ikke ble no av.
ølsmakekveld 10. oktober mellomg kl. 17 - 18 har jeg heller ikke fått med meg, men det kan jo passe :)
 
Siden Usmakskurset i morgen er avlyst; er det noen som har planlagt levering av flasker til konkurransen i morgen? Dersom ingen har tenkt seg dette, så tenker jeg å ikke møte opp ;)
 
Og " 6B Amerikansk IPA" hvor "moderne" kan den bli før det bikker over i NEIPA.. :rolleyes:

Er den oppdater og inkluderer den nye vinen Moderne West Coast, eller er det fortsatt Old School som gjelder?
 
Det er kommet inn ni bidrag, fordelt på klassene 4E Amerikansk pale ale (3 stk.), 4I Amerikansk amber (1 stk.), 6B Amerikansk IPA (4 stk.) og 6E New England IPA (1 stk.).

Dømmingen vil skje med erfarne dommere 22. oktober. Annonsering av pallen vil skje kort tid etter dømmingen. Diplomer og gavekort vil bli utdelt på Oslomesterskapet 2024 på Golia Velhus torsdag 7. november.
 
Det ble tatt bilder, men de kommer senere. Beklager å ha holdt dere "on the tip of the chair" så lenge. Men her er pallen:
  1. Kenneth Hamlot med ølet "Kveika Next Man Next Door", klasse 6B Amerikansk IPA
  2. Finn Berger med ølet "VK Kalvsjø", klasse 6B Amerikansk IPA
  3. Kim Are Kold Gabrielsen med ølet "Hottalause", klasse 4E Amerikansk pale ale

Tusen takk for alle bidrag og gratulerer med pallen! Og, tusen takk til vår hovedsponsor, HolmBrew!
 
Det ble tatt bilder, men de kommer senere. Beklager å ha holdt dere "on the tip of the chair" så lenge. Men her er pallen:
  1. Kenneth Hamlot med ølet "Kveika Next Man Next Door", klasse 6B Amerikansk IPA
  2. Finn Berger med ølet "VK Kalvsjø", klasse 6B Amerikansk IPA
  3. Kim Are Kold Gabrielsen med ølet "Hottalause", klasse 4E Amerikansk pale ale

Tusen takk for alle bidrag og gratulerer med pallen! Og, tusen takk til vår hovedsponsor, HolmBrew!
Gratulerer til medkonkurrenter! Det der en en ganske fornem pall å være på når jeg ser hvem jeg står sammen med, så jeg er særs lykkelig:).
 
Litt interessant om Kalsjøkysten som kom på 2. plass: Oppskrifta er originaloppskrifta til Kinns Vestkyst - med en liten modifikasjon. Jeg har kutta ut tørrhumlinga og erstatta den med dip hopping (min versjon, der jeg ikke tar med humla over i gjøringskaret). Jeg har smakt den mot ei flaske fra Polet - og de var rimelig like.

Ganske interessant, faktisk:).
 
Sist redigert:
Litt interessant om Kalsjøkysten som kom på 2. plass: Oppskrifta er originaloppskrifta til Kinns Vestkyst - med en liten modifikasjon. Jeg har kutta ut tørrhumlinga og erstatta den med dip hopping (min versjon, der jeg ikke tar med humla over i gjøringskaret). Jeg har smakt den mot ei flaske fra Polet - og de var rimelig like.

Ganske interessant, faktisk:).

men du legger OG ganske mye lavere også. Gjør du ikke?
 
Tilbake
Topp