Ang sediment på wlp6788 muri kveik.

Tjenamors.

Har bryggt två olika brygg med kveiken från murigård nu och jag är egentligen helt fast i smaken denna gjären ger!
Men nu vidare till frågeställningen.
Jag har märkt att efter en del lagring så har den fruktig/jordkällare/skog smaken som den här gjären har gett mina öl börjat att avta. Ca 5-6v efter färdig karbonert... jag har som vid mina övriga brygg förökt hålla mig undan att få sediment upp i ölglaset...

MEN till min förvåning så när jag skakar runt flaskan innan serveringen så får jag tillbaka den "färska" smaken som jag gärna vill åt, iaf så blir det mycket mer av det jag vill ha..

Är det någon annan som har liknande erfarenheter?

Mvh
 
Tjenamors.

Har bryggt två olika brygg med kveiken från murigård nu och jag är egentligen helt fast i smaken denna gjären ger!
Men nu vidare till frågeställningen.
Jag har märkt att efter en del lagring så har den fruktig/jordkällare/skog smaken som den här gjären har gett mina öl börjat att avta. Ca 5-6v efter färdig karbonert... jag har som vid mina övriga brygg förökt hålla mig undan att få sediment upp i ölglaset...

MEN till min förvåning så när jag skakar runt flaskan innan serveringen så får jag tillbaka den "färska" smaken som jag gärna vill åt, iaf så blir det mycket mer av det jag vill ha..

Är det någon annan som har liknande erfarenheter?

Mvh
Slik er det jo med øl som er gjærdrevne, forsvinner gjæren forsvinner en del av smaken.
 
Topp