Brown Malt

Hei.
Skal lage en brown ale med brown malt.

I oppskriften har jeg Maris Otter, Amber, Carared, Carafa 1 og Sjokolademalt

Så, hvor kraftig er den? Har den samme karakter som sjokolade malt, eller er den mer som amber?

Det står max 10% i Beer Smith, men hvor mye skal til sånn ca for å få effekt?

På forhånd, takk :)
 
Jeg synes Brown malt (Thomas Fawcett, har ikke prøvd andre, men kjøpte nylig 1kg fra Petit som fikk inn fra Warminister som også gulvmalter i England) gir et godt mykt røstet og lysere sjokoladeaktig preg, mye snillere enn sjokolademalt og også pale chocolate. Har selv brukt 10-15% i en porter (har variert litt, men det er uansett mer enn anbefalt), som jeg synes har blitt veldig bra. Har også brukt litt av den i Mild og Imperial Stout for å gjøre maltpreget mer sammensatt. I en engelsk type brown ale ville jeg kanskje brukt  rundt 3-5%, da maltpreget er rimelig rundt og lite røstet. Da ville jeg også strøket Carafa 1, og kun brukt en liten dæsj sjokolademalt. I en amerikansk utgave kan du godt spe på med større og litt tøffere maltpreg.
 
Planen er en litt kraftig brown ale, med tydlig røst og mørke malttoner. Det er Amerikansk BA det ja :jaha:  Men takk for utgreing om brown malt :)
 
Tilbake
Topp