Fast skum!

Hei,

Jeg lurer på hva det er som avgjør hvordan skummet på øl'en blir. Ar forstått at det stort sett er mindre skum i øl med høy abv, men nå tenker jeg mer på en "vanlig" IPA.

Er det maltsammensetning, meskeremp, gjæring?

Har selv fått øl med fast og fint skum som holder seg, men har også fått skum som faller sammen på 30 sekunder...

Liker fast og fint skum :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Gjæringstemperatur er viktig. For høy temp gir flere høyere alkoholer som er negative for blant annet skumfastheten og dagen derpå.
 
Skjønner. Nå har vi stort sett mesket på 65 grader +-... Med en utmesk på ca 78 grader i 5-10 minutter...


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Det er mye som spiller inn på skumfasthet/skum-mengde...
Mesketemperaturen, alkoholstyrken, gjæringstemperaturen, humlemengde, klarheten av øllet, temperaturen av øllet, glasset, osv...osv...osv.
 
Marius.H.Steen skrev:
Gjæringstemperatur er viktig. For høy temp gir flere høyere alkoholer som er negative for blant annet skumfastheten og dagen derpå.

Det er det jeg alltid har sagt, bruk lavest mulig gjæringstemperatur.
:)
 
Tilbake
Topp