Forkjellige chokolate malt

Rutof

 
Der er det forkjell på 400 til 1200 ebc.

Er det bare forkjell på farge eller smak også
 
Odland skrev:
TF sin pale crystal er skikkelig snadder

For ikke å snakke om pale chocolate.

Enig i at det er snaddermalt. Jeg kombinerer den ofte med en litt mørkere sjokolademalt (carafa I er den jeg bruker mest) i mørke øl. Da kan jeg bruke ganske mye mørk malt, uten at det blir for mye brent aroma.
 
Mye god reklame for pale chocolate her. Jeg har en pose hjemme, men har ennå ikke fått prøvd den. Er det mulig å gi noen beskrivelse av smak, eventuelt hvilke øl den kan briljere i?
 
Bruk den gjerne sammen med vanlig sjokolademalt for å gi et bredere spekter. Selv synes jeg den gir et mildere sjokoladesmak. God i porter, brown ale, impy m.m. Spesielt sammen med vanlig sjokolademalt.
 
Jeg bruker det blant annet i mild. Det gir også ekstra kompleksitet brukt sammen med annet ristet malt.
 
Anbefaler dere omtrent samme mengde som med "vanlig" chocolate malt, eller kan man kline til litt mer med pale-varianten uten å drepe smaksspekteret?
 
Larzan skrev:
Anbefaler dere omtrent samme mengde som med "vanlig" chocolate malt, eller kan man kline til litt mer med pale-varianten uten å drepe smaksspekteret?
Overdrevent blir den litt skarp. Jeg bruker i min favoritt
0,3 kg pale chocolate,
3 kilo vienna,
0,5 kilo havreflak
0,5 kilo pale malt,
1 kilo pilsner.
Humler med chinook.
Lager da ca 25 liter.
Minner mye om aas bayer, men litt mørkere og fyldigere
 
magne1972 skrev:
Overdrevent blir den litt skarp. Jeg bruker i min favoritt
0,3 kg pale chocolate,
3 kilo vienna,
0,5 kilo havreflak
0,5 kilo pale malt,
1 kilo pilsner.
Humler med chinook.
Lager da ca 25 liter.
Minner mye om aas bayer, men litt mørkere og fyldigere

Denne må prøves. Bruker du lagergjær?
 
Tilbake
Topp