Brygget denne:
3,84 kg Lager Malt (3,9 EBC) Grain 93,95 %
0,21 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 5,08 %
0,04 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 0,97 %
25,00 gm Brewer's Gold [8,00 %] (60 min) Hops 25,1 IBU
100,00 gm Challenger [7,50 %] (5 min) Hops 18,8 IBU
1 Pkgs Czech Pilsner Lager (Wyeast Labs #2278) Yeast-Lager
Mesket på 65 °C
Den ble god, men synes ikke jeg fikk den humleprofilen jeg ønsket.
Den smaker mye, men ikke av citrus, som var det jeg hadde i tankene.
Er det malten, humla, eller gjæren som burde være dominerende her?
Det ble benyttet 3. gen gjærkake. Gjæringen startet brått etter kanskje 15 min, så den var fresk i farta!
Gjæringskar i halvannen uke, 9 °C
Min første lager, så var veldig spent. Men fikk som sagt ikke den humleprofilen jeg helt hadde tenkt meg.
3,84 kg Lager Malt (3,9 EBC) Grain 93,95 %
0,21 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 5,08 %
0,04 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 0,97 %
25,00 gm Brewer's Gold [8,00 %] (60 min) Hops 25,1 IBU
100,00 gm Challenger [7,50 %] (5 min) Hops 18,8 IBU
1 Pkgs Czech Pilsner Lager (Wyeast Labs #2278) Yeast-Lager
Mesket på 65 °C
Den ble god, men synes ikke jeg fikk den humleprofilen jeg ønsket.
Den smaker mye, men ikke av citrus, som var det jeg hadde i tankene.
Er det malten, humla, eller gjæren som burde være dominerende her?
Det ble benyttet 3. gen gjærkake. Gjæringen startet brått etter kanskje 15 min, så den var fresk i farta!
Gjæringskar i halvannen uke, 9 °C
Min første lager, så var veldig spent. Men fikk som sagt ikke den humleprofilen jeg helt hadde tenkt meg.