Første lager

Nord

 
Brygget denne:


3,84 kg Lager Malt (3,9 EBC) Grain 93,95 %
0,21 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 5,08 %
0,04 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 0,97 %
25,00 gm Brewer's Gold [8,00 %] (60 min) Hops 25,1 IBU
100,00 gm Challenger [7,50 %] (5 min) Hops 18,8 IBU
1 Pkgs Czech Pilsner Lager (Wyeast Labs #2278) Yeast-Lager


Mesket på 65 °C


Den ble god, men synes ikke jeg fikk den humleprofilen jeg ønsket.
Den smaker mye, men ikke av citrus, som var det jeg hadde i tankene.
Er det malten, humla, eller gjæren som burde være dominerende her?

Det ble benyttet 3. gen gjærkake. Gjæringen startet brått etter kanskje 15 min, så den var fresk i farta!
Gjæringskar i halvannen uke, 9 °C
Min første lager, så var veldig spent. Men fikk som sagt ikke den humleprofilen jeg helt hadde tenkt meg.
 
Vel har Challenger til dels et litt sitronaktig pueg, men om du vil ha sitrussmak og-aroma i ølet, bør du gå for amerikanske humletyper som Cascade, Centennial, Amarillo, Simcoe osv.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Jau, jeg har mikset challenger og cascade...

Men god er den okke som.
Så da er det kasnkje challenger som dominerer? 100 gram på 20 liter vørter.  :skitbra:
 
Tilbake
Topp