Gjæringstemp - hva ville du valgt?

Skal brygge pale ale på lørdag, og har to muligheter for gjæringssteder med forskjellige temperaturer. Bor i ikke altfor stor leilighet i byen, og har en kone som ikke digger gjærlukt, så mine valg blir derfor:

1. Kjelleren: holder jevnt 14-15 grader nå som varmekabler er slått av
2. Loftet: dårlig isolert som for det meste følger utetemperaturen. Det betyr i dette varme været (ihvertfall hele neste uke i føle yr.no) ca 25 grader om dagen og rundt 10-15 grader om natten.

Gjæren jeg skal bruke er Wyeast1056 american ale.

Loftet blir for varmt med for store svingninger i temp, og kjelleren blir for kald. Aaargh... Kunne ikke været bare holdt seg til det vanlige kjipe møkkaværet.

Så hvor ville dere gjæret de 40 literne med herlig sommer-pale ale?
 
Takk for svar. Har målt temp på kjeller og loft i dag. Ca 30 grader på loftet, så det utgår. I kjelleren er det 14 grader, så da får vi pakke inn gjæringskaret i ulltepper, skjerf og votter, og satse på det beste. Tempen i vørteren er jo uansett noe høyere, og gjæren er fersk og klar for fight etter gode startertips her på forumet. Det blir vel øl av dette også.
 
Tilbake
Topp