Vurderer å bruke grapefruktskall i min neste batch. Har benyttet tørket appelsinskall før. Noen som har tanker rundt å bruke ferskt skall og evt. når dette skal opp i kok?
For appelsin: Ferskt skall uten hvitt kokes siste 5 min. Jeg la det i humlepose. For appelsin testet jeg 14g på 25L batch. Slo ikke gjennom på en imperial stout, i hvert fall. Men det var heller ikke meningen.
Grapefrukt kan kanskje være enda litt hissigere i smaken?
Har gode erfaringer med bruk av 50/50 ferskt appelsin/grapefrukt som erstatning for skall fra bitter appelsin i wit. Bruker poterskreller. Må ikke ha med det hvite. 10 min kok.
Det tørkede skallet inneholder det hvite av skallet og er visstnok ikke noe særlig ref" brewing better beer".
Da tror jeg du får en rimelig tydelig smak av sitrus i ølet ditt hvis det er en mindre fyldig type.
Du er klar for det?
Overflaten på skrell vil også bety noe her. Bruker du en zester(?)=strimler, vil du trolig få ut mye mer enn om du har flak fra potetskreller. 10min er også en betydelig grundigere ekstraksjon enn 5min. Jeg vil på det sterkeste anbefale at du om mulig veier opp ett gram skall og koker det i en liter vann i 10min. Så tenker du deg hvordan dette vil gjøre seg i ølet ditt. Blir det for sterkt, bruker du samme mengde i to liter (=10g på 20L) på koketest.
Jeg testet MYE nå før jeg lagde juleøl, og jeg ville trolig driti meg ut bigtime hvis jeg ikke hadde laget te på forhånd.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.