J
Jan Morten
Siden jeg nå har slått meg på porter brygging, satt jeg forrige helg og nippet litt til to av polustalgets Portere (referanse)
Den ene fra Haandbryggeriet (batch 68) Og den andre fra NøgneØ (batch 290)
Nå er jeg ingen direkte kjenner, men som "novis" må jeg si at det er en utpreget forskjell mellom disse to. Det skal det sikkert også være siden vi snakker om to ulike bryggerier men alikevel.
Haandbryggeriets Porter var en sann øye-åpner og da ikke i positiv forsatnd. Jeg ble noe overveldet av bitter aroma og smak
Den virker å være litt i tøffeste laget, på kanten av ram. Personlig mener jeg at smaken av caffe malt ligger altfor høyt og gir overbalanse.
Humlearoma er fraværende og jeg sitter igjen med null smak av karamell og toffe. Ytterligheten er minnet om filterkaffe som har stått leenge på kjelen.
NøgneØ var derimot en mer behagelig og balansert munnfølelse. Bruken av aroma er noe mer avdempet og åpner for en behagelig ettersmak av karamell. En svak anelse av humle kommer også frem når glasset varmes i hånden også antydning til sjokolade. Selv om denne har et noe høyere alkoholgehalt enn Haandbryggeriets er den mer balansert og fremhever de virkelig gode egenskapene hos en porter
Har andre samme erfaring?
Når jeg nå også har fått vite at NøgneØ ikke holder sine oppskrifter tett intil brystet ;D . . . .
Den ene fra Haandbryggeriet (batch 68) Og den andre fra NøgneØ (batch 290)
Nå er jeg ingen direkte kjenner, men som "novis" må jeg si at det er en utpreget forskjell mellom disse to. Det skal det sikkert også være siden vi snakker om to ulike bryggerier men alikevel.
Haandbryggeriets Porter var en sann øye-åpner og da ikke i positiv forsatnd. Jeg ble noe overveldet av bitter aroma og smak
Den virker å være litt i tøffeste laget, på kanten av ram. Personlig mener jeg at smaken av caffe malt ligger altfor høyt og gir overbalanse.
Humlearoma er fraværende og jeg sitter igjen med null smak av karamell og toffe. Ytterligheten er minnet om filterkaffe som har stått leenge på kjelen.
NøgneØ var derimot en mer behagelig og balansert munnfølelse. Bruken av aroma er noe mer avdempet og åpner for en behagelig ettersmak av karamell. En svak anelse av humle kommer også frem når glasset varmes i hånden også antydning til sjokolade. Selv om denne har et noe høyere alkoholgehalt enn Haandbryggeriets er den mer balansert og fremhever de virkelig gode egenskapene hos en porter
Har andre samme erfaring?
Når jeg nå også har fått vite at NøgneØ ikke holder sine oppskrifter tett intil brystet ;D . . . .