Gahr
Norbrygg-medlem
Jeg planlegger å brygge en amerikansk IPA igjen om ikke så lenge, og ønsker i den forbindelse noen synspunkter på hvordan man kan få til en kompleks humlesmak og -aroma uten at ølet blir for "rotete". Jeg antar jeg kommer til å bruke Amarillo, Centennial og Cascade i ølet, og jeg vil tilsette humle ved 60, 15 og 2 minutter under kokingen (det kan selvsagt gjøres på forskjellige tider, og ja, jeg kommer til å tørrhumle også, men det er en annen sak) og vil gjerne ha innspill om følgende:
Hva mener mine medbryggere om å tilsette én humletype ved hvert tidspunkt, f. eks (tilfeldig rekkefølge her på humlene) bare Centennial først, så kun Cascade og til slutt kun Amarillo? Og hva mener man om alternativt å blande to eller flere humletyper ved hver tilsetning? Jeg er svært opptatt av at ølet skal være balansert rent smaksmessig, selv om det naturligvis er humlen som skal dominere. Poenget mitt er først og fremst å få en kompleks men ren smak.
Sikkert er det at jeg kommer til å blande humler under tørrhumlingen, men jeg vurderer litt hva jeg skal gjøre under kokingen. Er det noen som har gjort observasjoner ang. dette?
Hva mener mine medbryggere om å tilsette én humletype ved hvert tidspunkt, f. eks (tilfeldig rekkefølge her på humlene) bare Centennial først, så kun Cascade og til slutt kun Amarillo? Og hva mener man om alternativt å blande to eller flere humletyper ved hver tilsetning? Jeg er svært opptatt av at ølet skal være balansert rent smaksmessig, selv om det naturligvis er humlen som skal dominere. Poenget mitt er først og fremst å få en kompleks men ren smak.
Sikkert er det at jeg kommer til å blande humler under tørrhumlingen, men jeg vurderer litt hva jeg skal gjøre under kokingen. Er det noen som har gjort observasjoner ang. dette?