Hei, amatør her som hadde satt stor pris på litt hjelp fra dere med erfaring. Tenkte å kjøpe ingredienser til mitt 2., 3. og 4. brygg sammen for å spare litt på fraktkostnader. Er først og fremst usikker på gjærtyper.
Kunne godt tenkt meg å gå rett på et rent ekstraktbrygg nå, men har dessverre allerede kjøpt et Cooper-sett av typen English Bitter. Planen blir derfor English Bitter, IPA og California Common/Steam Beer. De to siste er kanskje ikke de enkleste nybegynnerbryggene, men har lyst til å prøve. Ser ut til at Vin og Bar blir det beste valget siden de har billig maltekstrakt (15 kg for 500 kr) og de har et bra utvalg og god service.
Tenker å bruke lys maltekstrakt fra Vin og Bar som basis for alle tre.
English Bitter (Cooper-ølsett):
East Kent Goldings Pellets som ekstra aroma (og smak?) humle.
Burde jeg kjøpe annen gjær enn den som følger med eller har Coopers bra gjær? (holdbarhet på settet er januar 2012)
IPA:
Cara-crystal 120 EBC som spesialmalt
Cascade og Amarillo humle
Gjær? Vil gjerne ha en litt fruktig karakter om ikke dette blir helt feil for IPA.
California Common:
Weyerman Cara-red 40 EBC som spesialmalt
Northern Brewer humle
Gjær? Har blitt litt forvirret når jeg har søkt på gjær til denne øltypen. Har funnet flere anbefalinger på diverse overgjær, men er ikke hele poenget her å bruke undergjær til overgjæringstemperatur? Burde jeg gå for noe enklere som nybegynner?
Kunne godt tenkt meg å gå rett på et rent ekstraktbrygg nå, men har dessverre allerede kjøpt et Cooper-sett av typen English Bitter. Planen blir derfor English Bitter, IPA og California Common/Steam Beer. De to siste er kanskje ikke de enkleste nybegynnerbryggene, men har lyst til å prøve. Ser ut til at Vin og Bar blir det beste valget siden de har billig maltekstrakt (15 kg for 500 kr) og de har et bra utvalg og god service.
Tenker å bruke lys maltekstrakt fra Vin og Bar som basis for alle tre.
English Bitter (Cooper-ølsett):
East Kent Goldings Pellets som ekstra aroma (og smak?) humle.
Burde jeg kjøpe annen gjær enn den som følger med eller har Coopers bra gjær? (holdbarhet på settet er januar 2012)
IPA:
Cara-crystal 120 EBC som spesialmalt
Cascade og Amarillo humle
Gjær? Vil gjerne ha en litt fruktig karakter om ikke dette blir helt feil for IPA.
California Common:
Weyerman Cara-red 40 EBC som spesialmalt
Northern Brewer humle
Gjær? Har blitt litt forvirret når jeg har søkt på gjær til denne øltypen. Har funnet flere anbefalinger på diverse overgjær, men er ikke hele poenget her å bruke undergjær til overgjæringstemperatur? Burde jeg gå for noe enklere som nybegynner?