Signal
Norbrygg-medlem
Har en IPA (mitt første "skikkelige" brygg) til gjæring. Det er satt på maltekstrakt, men det ble nok litt tynt, så jeg måtte fikse litt på det med spraymalt. Ikke helt etter planen.
Nå er neste prosjekt v2 av IPAen:
Brew Method: Extract
Boil Time: 60 min
Batch Size: 20 liters (fermentor volume)
Boil Size: 12 liters
No Chill: 15 minute extended hop boil time
STATS:
Original Gravity: 1.068
Final Gravity: 1.019
ABV (standard): 6.45%
IBU (tinseth): 58.31
SRM (morey): 11.41
FERMENTABLES:
4.5 kg - Liquid Malt Extract - Light (90%)
STEEPING GRAINS:
0.5 kg - German - CaraMunich III (10%)
HOPS:
10 g - Millenium, Type: Pellet, AA: 15.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 11.6
20 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Boil for 30 min, IBU: 9.2
10 g - Millenium, Type: Pellet, AA: 15.5, Use: Boil for 20 min, IBU: 9.19
30 g - Millenium, Type: Pellet, AA: 15.5, Use: Boil for 5 min, IBU: 20.16
30 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Boil for 2 min, IBU: 8.16
50 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Dry Hop for 6 days
OTHER INGREDIENTS:
0.25 tsp - Super Moss, Time: 10 min, Type: Fining, Use: Boil
YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Det er laget på brewersfriend.com (http://goo.gl/LH3BQm), men jeg har ingen erfaring med siden fra før. Synes kanskje FG på 1.019 var noe høyt, men den blir kanskje litt lavere i virkeligheten?
Tar gjerne imot innspill.
Nå er neste prosjekt v2 av IPAen:
Brew Method: Extract
Boil Time: 60 min
Batch Size: 20 liters (fermentor volume)
Boil Size: 12 liters
No Chill: 15 minute extended hop boil time
STATS:
Original Gravity: 1.068
Final Gravity: 1.019
ABV (standard): 6.45%
IBU (tinseth): 58.31
SRM (morey): 11.41
FERMENTABLES:
4.5 kg - Liquid Malt Extract - Light (90%)
STEEPING GRAINS:
0.5 kg - German - CaraMunich III (10%)
HOPS:
10 g - Millenium, Type: Pellet, AA: 15.5, Use: Boil for 60 min, IBU: 11.6
20 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Boil for 30 min, IBU: 9.2
10 g - Millenium, Type: Pellet, AA: 15.5, Use: Boil for 20 min, IBU: 9.19
30 g - Millenium, Type: Pellet, AA: 15.5, Use: Boil for 5 min, IBU: 20.16
30 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Boil for 2 min, IBU: 8.16
50 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Dry Hop for 6 days
OTHER INGREDIENTS:
0.25 tsp - Super Moss, Time: 10 min, Type: Fining, Use: Boil
YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Det er laget på brewersfriend.com (http://goo.gl/LH3BQm), men jeg har ingen erfaring med siden fra før. Synes kanskje FG på 1.019 var noe høyt, men den blir kanskje litt lavere i virkeligheten?
Tar gjerne imot innspill.