Hei,
eit spørsmål eg vart gåande og fundere på her om dagen.
Under utpakking av et flyttelass som har stått på lager dukka det opp to flasker øl (nærare bestemt 1 Maredsous Triple 10% og 1 Samuel Smith Taddy Porter 5,6%) som av ein eller annan grunn har blitt pakka i pakkasser ca mai 2011 og stått i pakkasse, først i kjellarlager ca 1 år og deretter på containerlager fram til no.
Dei var sannsynlegvis innkjøpt nov/des - 2010. Maredsousen oppgjev "best før" til Q4-2013 og Taddy Porteren til Mai - 2011.
Den åpenberre måten å finne ut på om dei har blitt dårlege er jo å opne og smake, men eg tenkte no å spørje litt først om kor lurt det er. Korleis vil to slike øl tåle lagring som beskrive ovanfor? Er det forsøket verdt å opne dei og smake?
Takksam for svar som kan forebygge uvøren framferd...
eit spørsmål eg vart gåande og fundere på her om dagen.
Under utpakking av et flyttelass som har stått på lager dukka det opp to flasker øl (nærare bestemt 1 Maredsous Triple 10% og 1 Samuel Smith Taddy Porter 5,6%) som av ein eller annan grunn har blitt pakka i pakkasser ca mai 2011 og stått i pakkasse, først i kjellarlager ca 1 år og deretter på containerlager fram til no.
Dei var sannsynlegvis innkjøpt nov/des - 2010. Maredsousen oppgjev "best før" til Q4-2013 og Taddy Porteren til Mai - 2011.
Den åpenberre måten å finne ut på om dei har blitt dårlege er jo å opne og smake, men eg tenkte no å spørje litt først om kor lurt det er. Korleis vil to slike øl tåle lagring som beskrive ovanfor? Er det forsøket verdt å opne dei og smake?
Takksam for svar som kan forebygge uvøren framferd...