Kullsyre i ølet.

Har brygget noe øl og tilsatt kullsyre som jeg har prøvd meg fram med forskjellig trykk alt fra 0,2 til 1 bar, men jeg synes ikke at ølet tar opp nokk kullsyre. Det blir skum på ølet ved tapping, bra ved 0,2 bar og veldig mye ved 1 bar. Likevel blir det jo mye mindre bubler i ølet i forhold til kjøpøl.
Hvordan skal jeg forholde meg for å få mert kullsyrebubler i ølet da jeg liker at kullsyrebublene vises, og jeg synes at ølet virker friskere jo mere kullsyre det er i ølet. :biersmile:
 
Jeg tror trikset er balanse mellom temperatur og trykk.

Om ølet står ved ca 10 grader er en drøy bar bra, etter min erfaring.
Her er det en fin innføring i co2, blant annet med en temp versus trykk tabell: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1449.0.html Trikset for å unngå at all kullsyren skummer vekk, når du har høyt trykk, er å ha lange nok og tynne nok serveringsslanger.
Lykke til
 
Jeg bruker 5 ft. Med 3/16" som var det jeg ble anbefalt fra morebeer. Å det fungerer utmerket med 1 til 1,2 bar trykk.
 
Tilbake
Topp