Marius K.
Norbrygg-medlem
Hei folkens!
Neste brygg på plakaten blir en brown ale av den godt humlete amerikanske typen. Jeg har valgt meg ut Citra som smaks og aromahumle, og WLP001 som gjær. Når det kommer til maltbasen står jeg imidlertid ovenfor noen utfordringer. Hva skal jeg velge?
Jeg har lest litt oppskrifter og stilguider og funnet noen ulike maltsorter jeg kunne tenkt meg å teste i en brown ale, og teller nå hele 8 forskjellige sorter! Det blir gjerne et par/tre for mye. Det enkle er ofte the beste, right?
I utgangspunktet er jeg ute etter en brown ale med et distinkt sjokoladepreg. Jeg tenkte å meske noenlunde lavt for at den ikke skal blir for søt. Jeg tenker videre at Citra kan funke bra i kombinasjon med sjokoladen.
Følgende skal jeg med sikkerhet inkludere:
Pale malt
Sjokolademalt hvor jeg splitter i 1 % pale chocolate (625 EBC) og 3 % chocolate (1175 EBC) for kompleksitetens skyld.
Pale Crystal (75 EBC)
Utover dette står valget videre mellom det følgende:
Cara Crystal (120 EBC)
Special B (350 EBC)
Brown malt (300 EBC)
Amber malt (110 EBC)
Først krystallmalten: Her bør jeg enten velge meg Cara Crystal 120 eller Special B? Det blir vel "overkill" med begge deler i tillegg til Pale crystal?
Brown og Amber: På sidene til Vestbrygg står de listet opp i kategorien "røstet/sjokolademalt", hvor også pale chocolate og chocolate hører hjemme. Det er kanskje unødvendig å ta med disse i tillegg? Eventuelt bare sløyfe en av de? Hvilke går jeg i så fall for?
Så langt heller jeg kanskje mot en kombinasjon av disse.
Pale malt
Pale chocolate
Chocolate
Crystal 75
Special B eller Cara Crystal 120
Innspill?
Neste brygg på plakaten blir en brown ale av den godt humlete amerikanske typen. Jeg har valgt meg ut Citra som smaks og aromahumle, og WLP001 som gjær. Når det kommer til maltbasen står jeg imidlertid ovenfor noen utfordringer. Hva skal jeg velge?
Jeg har lest litt oppskrifter og stilguider og funnet noen ulike maltsorter jeg kunne tenkt meg å teste i en brown ale, og teller nå hele 8 forskjellige sorter! Det blir gjerne et par/tre for mye. Det enkle er ofte the beste, right?
I utgangspunktet er jeg ute etter en brown ale med et distinkt sjokoladepreg. Jeg tenkte å meske noenlunde lavt for at den ikke skal blir for søt. Jeg tenker videre at Citra kan funke bra i kombinasjon med sjokoladen.
Følgende skal jeg med sikkerhet inkludere:
Pale malt
Sjokolademalt hvor jeg splitter i 1 % pale chocolate (625 EBC) og 3 % chocolate (1175 EBC) for kompleksitetens skyld.
Pale Crystal (75 EBC)
Utover dette står valget videre mellom det følgende:
Cara Crystal (120 EBC)
Special B (350 EBC)
Brown malt (300 EBC)
Amber malt (110 EBC)
Først krystallmalten: Her bør jeg enten velge meg Cara Crystal 120 eller Special B? Det blir vel "overkill" med begge deler i tillegg til Pale crystal?
Brown og Amber: På sidene til Vestbrygg står de listet opp i kategorien "røstet/sjokolademalt", hvor også pale chocolate og chocolate hører hjemme. Det er kanskje unødvendig å ta med disse i tillegg? Eventuelt bare sløyfe en av de? Hvilke går jeg i så fall for?
Så langt heller jeg kanskje mot en kombinasjon av disse.
Pale malt
Pale chocolate
Chocolate
Crystal 75
Special B eller Cara Crystal 120
Innspill?