Jeg vil anta at jeg er en sterk kandidat til "Dagens dummeste spørsmål"; men here goes:
Dersom man ønsker å avslutte gjæringsprosessen før den stanser av seg selv (i dagens konkrete tilfelle for å beholde en viss søthet i en cider, som ellers vil bli litt i overkant tørr), kan mottrykk benyttes? Jeg tenker da at man overfører den nesten utgjærede væsken til fat og trykksetter med "kunstig" CO2. Vil dette "mottrykket" hindre full utgjæring eller kun ende opp med knusktørr, overkarbonert drikk?
MVH
MM
Dersom man ønsker å avslutte gjæringsprosessen før den stanser av seg selv (i dagens konkrete tilfelle for å beholde en viss søthet i en cider, som ellers vil bli litt i overkant tørr), kan mottrykk benyttes? Jeg tenker da at man overfører den nesten utgjærede væsken til fat og trykksetter med "kunstig" CO2. Vil dette "mottrykket" hindre full utgjæring eller kun ende opp med knusktørr, overkarbonert drikk?
MVH
MM