Mc.
Norbrygg-medlem
Hei.
Har akkurat satt opp 9 liter av et litt ubestemmelig øl. Bestilllte forskjellige typer malt over nett og glemte å varsle om at jeg skulle ha de i separate poser. Så da fikk jeg en pose med 1 kg Pilsner malt, Maris Otter, Munich Light, Melano Light, Flaket Havre og Wheat Crystal malt.
Pytt pytt, her var det bare å prøve noe nytt. Delte blandingen i 2 og kokte 9,5 liter på den. OG 1055.
Gjæret med en pakke Bohemian Lager.
Har stått 3 dager nå uten synlig aktivitet, men gjæringskaret er en plastkasse med klemlokk fra Europris så den er antagelig ikke helt tett.
Men så til saken. Ser ut til at jeg må reise på jobb om 14 dager og gjæringen er antagelig ikke ferdig siden den blir gjæret på 12 grader.
Er det da bedre å omstikke ølet før jeg reiser ? Blir borte i 14 dager. Og hvordan gjøres omstikkingen ? Skal det tappes over med så lite bunnfall som mulig eller skal noe være med ?
Navnet på Ølet refererer til at det blir en salig blanding som er gjæret på lav temperatur ;-)
Har akkurat satt opp 9 liter av et litt ubestemmelig øl. Bestilllte forskjellige typer malt over nett og glemte å varsle om at jeg skulle ha de i separate poser. Så da fikk jeg en pose med 1 kg Pilsner malt, Maris Otter, Munich Light, Melano Light, Flaket Havre og Wheat Crystal malt.
Pytt pytt, her var det bare å prøve noe nytt. Delte blandingen i 2 og kokte 9,5 liter på den. OG 1055.
Gjæret med en pakke Bohemian Lager.
Har stått 3 dager nå uten synlig aktivitet, men gjæringskaret er en plastkasse med klemlokk fra Europris så den er antagelig ikke helt tett.
Men så til saken. Ser ut til at jeg må reise på jobb om 14 dager og gjæringen er antagelig ikke ferdig siden den blir gjæret på 12 grader.
Er det da bedre å omstikke ølet før jeg reiser ? Blir borte i 14 dager. Og hvordan gjøres omstikkingen ? Skal det tappes over med så lite bunnfall som mulig eller skal noe være med ?
Navnet på Ølet refererer til at det blir en salig blanding som er gjæret på lav temperatur ;-)