Pale ale oppskrift

Er det noen som ønsker å dele en god Pale Ale oppsrkift? (50 liter)

Skal lage et øl med chilli, og derfor ønskes et øl som ikke har så mye humlesmak for å bedre kunne fremheve chilli smaken og heten.
 
Hva med en oppskrift som allerede ligger ute?
Bl a 7Fjell har vel et par i den første tråden i "Oppskrifter generellt"
 
Jeg fant en spennende oppskrift:

"Ingredienser:
Vann; Malt: Pale Malt, Carapils, Caramalt; Humle: Summit, Amarillo, Centennial; Gjær


OG: 1043 (10,8 °P)
FG: 1008 (2 °P)
IBU: 28 (Noonan)


Malts:
95 % pale malt, 6 EBC
2.5 % carapils, 5 EBC
2.5 % caramalt, 30 EBC


Hops:
Summit @ 60 min. to hit target IBU
0.75 g Amarillo @ 15 min.
0.75 g Centennial @ 15 min.
0.75 g Amarillo @ 2 min.
0.75 g Centennial @ 2 min.
0.75 g Amarillo @ dry hop @ day 7
0.75 g Centennial @ dry hop @ day 7


Yeast:
California ale
Mash:
20 min. @ 69 °C
20 min. @ 72 °C
5 min. @ 77 °C


Boil:
90 min.


Fermentation:
18-20 °C for 10-14 days"


Noen spørsmål:
- Hvordan endrer jeg maltmengden fra prosent til kg? Som nevnt ovenfor ønsker jeg å brygge 50l.
- Regner med at humlene er antall g pr. liter vørter?
 
For enkelthets skyld, del prosentene på 10 og bruk effektivitetsfaktoren du normalt har på slikt øl.
(Det blir 9.5 + 0.25 + 0.25kg). Juster med samme forhold maltmengde opp eller ned til du treffer OG.
Kjapt å gjøre dette i beercalc.
Vil også tro at humle er gram pr liter.
 
Tilbake
Topp