Rar lukt/smak i lager?

Heisann:)

Jeg har prøvd meg på tre lager øl i løpet av min karriere, og i alle tilfellene smaker og lukter ølet nydelig inntil det går over på flasker for ettergjæring (15-18C).
La meg skal prøve å beskrive det: Kraftig lukt du kjenner i panna liksom, pæresideraktig med kjemisk preg, nesten som kunstig godteri, dominerende og ubehagelig lukt/smak. Etter noen ukers lagring roer dette preget seg, men maltkroppen forsvinner og erstattes med et friskt eplepreg, som ikke har noe med øl å gjøre i det heletatt.(Dette skjer aldri med ales, som jeg brygger hver måned)

Så, hva tror dere? har noen opplevd lignene??
 
Det er hvertfall nok gjær til at alt fungerer bra sånn CO2 og utgjæringsmessig. Hva tenker du på?
Jeg har brukt 11g tørrgjær, 2 pakker Wyeast eller 1 pakke Wyeast  med 1 liter starter per 25l. Ikke samtidig da selvfølgelig.
 
Det kan være Acetaldehyd, et biprodukt som dannes under gjæring og lukter av grønne epler.
Acataldehyd indikerer at ølet er veldigt ungt og trenger mer lagring.
Dannes også pga for høy gjæringstemperatur og for dårlig lufting av vørter.
Acetaldehyd kan reduseres hvis man lar vørteren ligge lenge nok på gjærkaka.
 
Tilbake
Topp