Restarte starter og lang tid på gjæringstank

Jeg laget en to liters starter, whitelabs 029 forrige torsdag, men pga jobbing og andre ting får jeg ikke brygget før førstkommende torsdag.
Hvordan starter jeg denne best mulig?
Jeg drar på ferie den 5. og er tilbake den 23. Blir dette for lang tid på gjæringstank?

-Dag Einar

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
 
beklager at jeg spør igjen, men da på en annen måte.
Nybegynner vettu...

Burde jeg dekantere og tilsette ny moss maltext. som jeg opprinnelig brukte, eller bruke lys maltextrakt, som jeg også vurderer å bruke i muntons gold som tillegg?
Tilsette hele starteren når den viser tegn til gjæring?

Blir 4 uker på samme gjæringspann med 029 i det meste laget?

Ser frem til svar her

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
 
Hei Dag Einar.

fire uker er i utgangspunktet litt mye for overgjær.
Jeg har dog hatt en Wit på primærspannet i 5 uker og den ble god.
Jeg tror at det er enda viktigere med nok frisk gjær når den skal stå såpas lenge.
Så jeg ville laga en liten starter til.

Ellers klarer jo kölsch-gjæren seg på relativt kalde temperaturer, og om den står kaldt kan den også stå lengre uten at autolyse vil oppstå.
 
Tilbake
Topp