Hei,
Har et par batcher jeg har slitt med karbonering på, dvs skum og karbonering virket super bra på de første flaskene jeg åpnet av batchene og plutselig var det brå stopp! Flat øl og null skum på samtlige flasker.
Regnet derfor med at det enten var ujevn karbonering eller at temperaturen på rommet jeg har karbonert på sank såpass når høst/vinter kom at det stoppet derfor opp.
Har derfor ristet opp flaskene igjen og satt på varme ovn på 25 grader og latt de stå en uke til, den ene batchen er fortsatt helt flat, men kommer en liten fizz når jeg åpner korken.
Den andre batchen kommer det et ganske bra popp av, og det er litt kullsyre, men det blir tilnærmet ingen skum.
Hva tror dere er disse Batchene bare å helle ut, eller bør jeg ha de i 25 grader et par uker til?
Det jeg syntes er rart er jo at jeg fikk perfekt mengde skum og kullsyre på de 6-7 flaskene jeg prøvde på begge batcher.
Virker jo som kortene er tette også
Sent fra min E6653 via Tapatalk
Har et par batcher jeg har slitt med karbonering på, dvs skum og karbonering virket super bra på de første flaskene jeg åpnet av batchene og plutselig var det brå stopp! Flat øl og null skum på samtlige flasker.
Regnet derfor med at det enten var ujevn karbonering eller at temperaturen på rommet jeg har karbonert på sank såpass når høst/vinter kom at det stoppet derfor opp.
Har derfor ristet opp flaskene igjen og satt på varme ovn på 25 grader og latt de stå en uke til, den ene batchen er fortsatt helt flat, men kommer en liten fizz når jeg åpner korken.
Den andre batchen kommer det et ganske bra popp av, og det er litt kullsyre, men det blir tilnærmet ingen skum.
Hva tror dere er disse Batchene bare å helle ut, eller bør jeg ha de i 25 grader et par uker til?
Det jeg syntes er rart er jo at jeg fikk perfekt mengde skum og kullsyre på de 6-7 flaskene jeg prøvde på begge batcher.
Virker jo som kortene er tette også
Sent fra min E6653 via Tapatalk