Tips & trix ifm "Lav % øl" ???

Hei

Teste Mikkeller "drink in the sun" 0,3% og den var etter min smak veldig god drikke til sommeren der kjøring er inkludert.

Er det noen som vet hvordan en brygger slike lav alc øl ?
Er det noen ting en må mta høyde for ?
Bør en benytte Amylasse ?
Spesiell type gjær ?


Alle Tips mottas med takk
 
Mikkeller kan virkelig øl med med lav %. Både drink in the sun 0,3%, drink in the sun 1,2% og drink in the snow 0,3% har vært meget bra! Litt stivt med nesten 40kr med alkoholfritt, men supre en varm sommerdag. Spent på om noen har noen gode triks til dette! :)
 
Var et foredrag på hjemmebryggertreffet i Bergen.

Alkoholfritt vil alltid mangle noe i forhold til en vanlig øl, da prosessen med å redusere alkohol også påvirker andre stoffer.

Tynn mesk og avbrutt gjæring. kunstig karbonering og pastaurisering av ferdige flasker på 70-80c i en time for å unngå videre gjæring på flaske, med dertil krigslignende bombetilstander. Gir ikke lavere alko enn 1%.

Andre metoder er alvorlig avanserte og krever helt spesielt utstyr.
 
Destillasjon.. Kanskje en måte å lage lovlig hb på? :)
Kan jo kalle det pasteurisering med god kontroll på "avfallstoffet"...
 
Hvorfor kan man ikke meske høyt, og bruke en gjær med lav utgjæring? Skulle ikke være nødvendig med avbrutt gjæring da? Ikke pasteurisering heller, dersom man ikke er redd infeksjon da.
 
Tilbake
Topp