Tradisjonsøl, utenom Stjørdals øl

Hei!
Er opptatt av bruk av urter og planter i tradisjonsøl i Trøndelag.
Ølkall og ølkonge er lokale navn som brukes om vekster som ble lagt på rosten.
Den samme planten kan godt ha forskjellige betydninger i bygder rundt om i Trøndelag.
Er det noen som vet om et godt oppslagsverk med gamle oppskrifter og mengder på tilsetnigsplanter.
Ps har brygget et øl der jeg brukte pors og einer som smaksettere sammen med litt humle.
Det ble etter min menig bra godt øl.
 
Hei Arnstein!

Her finner du trolig noe å spinne videre på:
http://norbrygg.no/index.php?option=com_content&task=view&id=499&Itemid=36 Tror boka Beer Traditions in Norway bør stå på ønskelisten din (den står på min), selv om den nok er vanskelig å få tak i. Har ikke kommet over den på www.antikvariat.net, men kan sikkert være lurt å søke der en gang i blant.
Ser imidlertid at den finnes på biblioteket i Trondheim, og da skulle den vel gå an å få bestilt den utover til selv mer perifere strøk her oppe. :)

Regner med du har heftet "Maltøl" av Roger Løe, hvis ikke er det et fint hefte om litt tradisjonsbryggging som enda er i live i Trøndelag.

Mulig Sigmund eller andre kan spe på med enda bedre info her.
 
Hei!
Jeg vet at ryllik ble kalt ølkonge, men jeg har ikke hørt om noen som har brukt den i nyere tid.
 
Tilbake
Topp