Nylig innhold av terjene

  1. terjene

    Perlick 650SS og skumhelvete...

    Ble det bra, eller skummer det fortsatt?
  2. terjene

    Ikke noe kullsyre

    Enig i at det er krøkkete å tilsette litt gjær på hver flaske, men oppdaget problemstillingen litt seint i prosessen...
  3. terjene

    Ikke noe kullsyre

    Gikk for Safbrew F2 og synes resultatet ble bra. Brukte ikke noe mer sukker, gikk egentlig for 5g gjær / 100 liter, men med pipette så ble det vel nesten dobbel dose i flaskene.. Det var ikke en eneste boble sist, ølet haddet stått på flaske i 3 mnd (1mnd karbonering, 2 mnd lagring), nå var det...
  4. terjene

    Ikke noe kullsyre

    Har to brygg som har stått på flaske siden i sommer, en quad og en juleøl. Begge på 10-11% og brygget med WLP530 Abbey Ale. Det er absolutt ikke noe kullsyre i noen av de. Burde vel tilsatt noe ny gjær før de ble flasket, men ble ikke gjort. Ser for meg to løsninger. Først tømme innholdet av...
  5. terjene

    Trondheim: Hjemmebryggfestival 2014 i regi av Det gode øls klubb

    Fint om alle som stiller med øl legger det til i Untappd før festivalen  ;)
  6. terjene

    Hopster Bryggeri

    Tar du i mot besøk for omvisning av bryggeriet? Vi er fire som har lyst til å lage noe selv, men relativt blanke ennå... Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
  7. terjene

    Planlagt nedetid for Norbrygg-forumet

    Samme her også..
  8. terjene

    Min første belgier hva tror dere?

    Jeg bruker å tappe av et par dl vørter, tilsette sukker og koke opp,  deretter kjøle ned igjen, før det helles tilbake på gjæringskaret. Tror ikke jeg hadde merket forskjell om jeg hadde brukt et par dl vann isteden.. Terje Nervik Nidarvoll Nanobryggeri
  9. terjene

    Hvor mye skall gir en appelsin

    Det varierer vel, men tror jeg bruker ca tre appelsiner for å få ca 40 gram. Da er det kun det ytterste gule som blir raspet av. Terje Nervik Nidarvoll Nanobryggeri
  10. terjene

    Øl i Brüssel?

    Jeg ville dratt på Délirium Café, i følge mr. Google så har du en 300 meters tur foran deg fra Grand Place: http://goo.gl/maps/W5OCk De har nå nesten 2500 forskjellige typer øl, så kan nok finne noe du liker.
  11. terjene

    Karboneringsdrops VS sukkerlake

    Enig. Aldri hatt noen problemer med de dropsene. I følge min vekt er alle ca 3,5 gram. 1 stk pr 0,5 flaske er å anbefale. Har noen ganger brukt de i 0,33 flasker, og et par ganger 2 stk i 0,5 flasker. Glad i skum! Men ingen bomber eller øl som spruter i taket, så langt... ::)
  12. terjene

    Trondheim: Hjemmebryggfestival 2013 i regi av Det gode øls klubb

    Blir det lagt ut noen resultatliste? Holdt ikke ut helt til slutt, så fikk ikke med meg det.. Hvis det også hadde vært mulig å få den karakterlisten vi brukte så hadde det vært topp (ikke med karakterer, men bare for å se hva det var vi drakk..
  13. terjene

    To Tårn søker smilende og øl-interesserte medarbeidere

    Når blir det mulig å "...bestille tid for omvisning og smakninger." ?
  14. terjene

    Flasking av øl, og dårlig tid

    Har en wit stående på gjæringsdunk nå, som skal drikkes om to helger (11.august). Pga at det ikke er mulig å kjøle ned et fat der det skal konsumeres, så blir det tappet på flasker, men jeg skal bort en ukes tid nå, og får ikke tappet før neste helg. Dvs at flaskene får ca 5 dager i...
  15. terjene

    Defekt varmeelement?

    For å svare på mit eget spørsmål, det neste laget med plastikk skal ikke kuttes bort/åpnes. Kontakten som går inn i kontrollboksen/displayet kan åpnes. Åpne en liten skrue, løsne mutter bak på kontakten, og skyv ledningene fremover/ut av kontakten. Da er det bare å vente på at nytt element skal...
Tilbake
Topp