Jeg hadde virkelig ikke trodd jeg kom til å stille dette spørsmålet i dette forumet, men nå har det gått så lang tid at jeg føler jeg må spørre likevel..
På fredag brygget jeg et øl som i utgangspunktet skal bli en Belgisk Quadrupel. Utbyttet ble noe lavere enn planlagt da jeg hadde mindre av den ene malten enn jeg trodde, OG havnet derfor kun på 1.054. (Skal tilsette kandissukker etter noen dagers gjæring...)
Da det ikke var noe som minnet om aktivitet i løpet av helga (brygger i kon og vil helst ikke ta av lokket for å se, men tok ut en prøve søndag kveld, OG var uendret) kjøpte jeg et nytt rør gjær i går som ble tilsatt ca kl. 17:30.
Tok nok en prøve før jeg tilsatte denne, og det viste fremdeles 1.054.
I utgangspunktet hadde jeg en 8dl aktiv starter som ble pitchet, og det ble kjørt ren oksygen ett par minutter.
I går tømte jeg naturlig nok bare det nye røret rett i tanken.
Det er fremdeles ingen aktivitet, og jeg begynner så smått å bli litt stressa for hva jeg skal gjøre her - vil jo nødig at det skal gå infeksjon i vørteren...
Jeg har verifisert at temperaturen antagelig er for lav for gjæra, så jeg satte på varmesløyfe i formiddag.
Dessverre brukte jeg ikke analog termostat denne gangen, men den som går til PID'en. Dette er jeg helt fersk på, og aner ikke hvordan jeg bruker, så den er igrunnen bare koblet opp for å vise temperatur. Jeg mener å ha stilt den til å vise Celsius, men den viser uansett ca 90, noe som ikke stemmer om det så hadde vært Farenheit. (Har et øl til som står og gjærer ved siden av, og det ligger på 17,5c midt i stormgjæringa.)
Tips?
Det er i underkant av 30 liter vørter, 800ml starter + et helt ferskt rør gjær, fremdeles uendret OG og ingen tegn til aktivitet...
Har lest at denne gjæra kan være treg til å komme i gang, men det kan umulig være vanlig med fire døgn uten aktivitet?
På fredag brygget jeg et øl som i utgangspunktet skal bli en Belgisk Quadrupel. Utbyttet ble noe lavere enn planlagt da jeg hadde mindre av den ene malten enn jeg trodde, OG havnet derfor kun på 1.054. (Skal tilsette kandissukker etter noen dagers gjæring...)
Da det ikke var noe som minnet om aktivitet i løpet av helga (brygger i kon og vil helst ikke ta av lokket for å se, men tok ut en prøve søndag kveld, OG var uendret) kjøpte jeg et nytt rør gjær i går som ble tilsatt ca kl. 17:30.
Tok nok en prøve før jeg tilsatte denne, og det viste fremdeles 1.054.
I utgangspunktet hadde jeg en 8dl aktiv starter som ble pitchet, og det ble kjørt ren oksygen ett par minutter.
I går tømte jeg naturlig nok bare det nye røret rett i tanken.
Det er fremdeles ingen aktivitet, og jeg begynner så smått å bli litt stressa for hva jeg skal gjøre her - vil jo nødig at det skal gå infeksjon i vørteren...
Jeg har verifisert at temperaturen antagelig er for lav for gjæra, så jeg satte på varmesløyfe i formiddag.
Dessverre brukte jeg ikke analog termostat denne gangen, men den som går til PID'en. Dette er jeg helt fersk på, og aner ikke hvordan jeg bruker, så den er igrunnen bare koblet opp for å vise temperatur. Jeg mener å ha stilt den til å vise Celsius, men den viser uansett ca 90, noe som ikke stemmer om det så hadde vært Farenheit. (Har et øl til som står og gjærer ved siden av, og det ligger på 17,5c midt i stormgjæringa.)
Tips?
Det er i underkant av 30 liter vørter, 800ml starter + et helt ferskt rør gjær, fremdeles uendret OG og ingen tegn til aktivitet...
Har lest at denne gjæra kan være treg til å komme i gang, men det kan umulig være vanlig med fire døgn uten aktivitet?