gustavf skrev:Jeg bruker nesten bestandig Safale US-05 på IPA.
Johnohod skrev:Interessant, hvorfor bruker du tørrgjær? Prøver å skjønne dette med gjærtyper og hvordan de påvirker smaken.
gustavf skrev:Johnohod skrev:Interessant, hvorfor bruker du tørrgjær? Prøver å skjønne dette med gjærtyper og hvordan de påvirker smaken.
Enkelt, billig, lang holdbarhet, forutsigbar pitching rate og godt resultat.
Safale US-05 er samme gjærstamme («chico») som WLP001 og Wyeast 1056 og jeg har kun gode erfaringer med kvaliteten på produktene fra Safale. Denne gjæren gir en forholdsvis nøytral smak, som passer i en IPA.
gustavf skrev:Johnohod skrev:Interessant, hvorfor bruker du tørrgjær? Prøver å skjønne dette med gjærtyper og hvordan de påvirker smaken.
Enkelt, billig, lang holdbarhet, forutsigbar pitching rate og godt resultat.
Safale US-05 er samme gjærstamme («chico») som WLP001 og Wyeast 1056 og jeg har kun gode erfaringer med kvaliteten på produktene fra Safale. Denne gjæren gir en forholdsvis nøytral smak, som passer i en IPA.
Dag skrev:Jeg var veldig fornøyd med Nottingham tidligere, men siste året eller så har det vært mye tull med denne. Det var bl.a. en batch der datostemplingen hadde perforert posene, og denne skapte mye tull i de tusen hjem.
Jeg må tilstå at jeg bruker mer og mer tørrgjær. Det blir mye Pale Ale/Bitter/IPA for konsum, og da er US-05 fryktelig enkelt og bra. Dessuten kan du impulsbrygge, trenger ikke å ha planlagt løpet med starter osv. på forhånd. Jeg lager startere omtrent kun ved spesielle ting der gjæren er en veldig sentral komponent, f.eks belgiske øl.
neslekkim skrev:gustavf skrev:Johnohod skrev:Interessant, hvorfor bruker du tørrgjær? Prøver å skjønne dette med gjærtyper og hvordan de påvirker smaken.
Enkelt, billig, lang holdbarhet, forutsigbar pitching rate og godt resultat.
Safale US-05 er samme gjærstamme («chico») som WLP001 og Wyeast 1056 og jeg har kun gode erfaringer med kvaliteten på produktene fra Safale. Denne gjæren gir en forholdsvis nøytral smak, som passer i en IPA.
Definitivt enkelhet, også slipper man å planlegge x antall dager i forveien for å lage gjærstarter..